Blog

Als je echt iets wilt…

Het nieuwe jaar staat voor de deur, traditie getrouw vult ons huis zich met familie en vrienden om gezamenlijk het nieuwe jaar in de luiden. Ik vind het misschien wel het mooiste “feest” van het jaar. Het is terugkijken en ook weer vooruitkijken, een momentje van bezinning. Iets afsluiten en “opnieuw” beginnen.. niet wetende wat er allemaal op ons mooie pad gaat komen.

Voordat het feestgedruis komt, vlieg ik door het huis, logeerbedden gereed maken,  laatste wasjes draaien, stofzuigen, dweilen, poetsen, boodschapje tussendoor, u kent dat wel. En dan dwalen mijn gedachten terug naar afgelopen jaar.. wat bracht 2015 voor ons, wat hadden we liever anders gezien, wat kwam als verrassing?

Terugkijkende op 2015 voel ik mij een bevoorrecht mens,  we mochten in goede gezondheid dit jaar volbrengen, de meiden gingen naar een nieuwe school, om hun passie en dromen na te jagen. Onze jongste spruit Kayleigh werd als eerste geselecteerd, niet veel later haar 2 jaar oudere zus Ashley. Elke morgen gaat de wekker om 6 uur voor hen en reizen zij met de bus af naar Zwolle. Voetballen en Onderwijs!

Beiden willen ze beregraag profvoetballer worden, en ze zijn een mooie weg hiervoor ingeslagen.  De oudste zit in VWO 4 en wil naast profvoetballer een baan in het ziekenhuis, wat precies weet ze nog niet. De jongste volgt het tweede jaar TL. Haar cijfers zijn met enorme sprongen de lucht in gegaan sinds haar start op de nieuwe school, want daar is gewoon de regel : Voetbal je niet goed, kan je gaan.. Gaat school niet goed vlieg je er ook uit!”

“ Ik word gewoon profvoetballer..” Ik hoef geen andere baan!” Gedreven als ze is, is dat haar missie..

Dromen najagen.. al weet je nooit of ze uit gaan komen, alles er voor geven en het maximaal haalbare er uit proberen te halen. Het is net Oud & Nieuw!

Toen de meiden nog klein waren, en er stond iets belangrijks te gebeuren, was er toch af en toe onzekerheid. Bij het naar bed gaan vertelde ik ze altijd, dat wanneer je echt iets wilt,  kan je het ook! Nooit opgeven, nooit zeggen dat je het niet kan! En het zijn prachtige zelfverzekerde meiden geworden die de strijd durven aan te gaan, of ze nu winnen of verliezen.. de strijd aangegaan.. geprobeerd!

Als je echt iets wilt… dan kan jet het! Zo begon ik aankomende 1 april alweer 5 jaar geleden Duivendirect.. Ik had toen niet durven dromen dat ik zover zou komen, twee auto’s, twee mensen in dienst en een geweldig team! En wat heb ik in die 5 jaar een geweldige mensen ontmoet, vrienden gemaakt en mooie dingen gezien.   Heb veel mensenkennis op gedaan, veel geleerd en leer nog elke dag weer bij.

Notabene zelf met duiven begonnen,  veel geleerd, nog veel te leren.  Afgelopen jaar onder de naam Duivendirect gaan vliegen, een “nieuwe start” in de strategie die Wilco en ik bedacht hadden. Wilco de ouden, ik de jonkies onder mijn hoede. En wat hebben we enorme sprongen gemaakt, tot zelfs een 2e NPO op Chateaudun, krijg nog kippenvel op mn lijf als ik daar aan terug denk, wat waren we blij!  Duivendirect op Teletekst en het was geen reclamestunt zoals sommigen dachten 🙂 En hier spreek ik wederom een dankwoord uit naar Harm en Henk, zonder hun was ook dit niet gelukt!

En wat was het kleine feestje geweldig wat spontaan gevierd werd bij ons thuis, duivenvrienden uit de buurt kwamen ons feliciteren en een glaasje heffen. En dat heeft me zo goed gedaan! Elkaar “beconcurreren”, maar ook “feliciteren” en van elkaar “leren”

En mijn witte duivies…  wat hebben ze anderen versteld doen staan! Weinig verliezen geleden en wat was ik trots op ze als ze weer prijs vlogen. De topper was op Gien, toen mijn “ Witte Bordeaux”  ongemerkt over de plank is gevlogen terwijl de drie melkers op het terras, waaronder ik zelf, het goeie dier niet eens opgemerkt hebben.

Mijn deceptie maakte plaats voor een jubelende ereronde over het gazon toen bleek dat mijn toppert allang in zijn vak zat en ook nog op een mooie tijd geklokt was.

En gelukkig was ik niet de enige die hem niet gezien had..  had me anders echt heel erg dom gevoeld!

Afgelopen jaren heb ik heel veel witten weggegeven, daar is nu een einde aan gekomen.  Aankomende jaar zijn mijn witjes verbannen uit het “normale” duivenhok en “krijg” ik een “speciaal hok” voor mijn witten. Het komt er (eigenlijk) op neer dat Wilco ze niet meer in het hok wil hebben….

Dus ik ga een heel (oud) hok vol witten  kweken en dat zal  ook zeker de kwaliteit ten goede komen. Overigens zit er wel een “maar” aan voor Wilco dat ik gedwongen moet verhuizen met mijn White Sensations… ik ga het hok knalroze schilderen!  Iedereen die me kent, weet dat ik een levensmissie heb met mijn witjes. Ik ben constant bezig om de kwaliteit te verhogen, kruisen, doorkruisen.  Ik verafschuw het niet om gewoon een goede blauwe duif er door te kruisen en dit na paar jaar weer terug te koppelen met wit om weer 100 % witte duiven te hebben. Daarnaast  moet ik 100% genetisch witte duiven behouden, duiven die altijd wit kweken. 100 % wit en 100% genetisch wit.. zijn twee verschillende dingen.

Ik voelde me vereerd toen mij gevraagd werd om een aantal White Sensations” te veilen in Denemarken, op www.mchansen.net. De veiling loop momenteel en alle 10 de witjes zijn ingezet en daar ben ik best trots op!

Ooit… bij gezondheid en leven… komt er een witte van mij op Teletekst..  Ja, ik weet het, u lacht me nu uit. Net als twee jaar geleden toen ik schreef dat Wilco en en ik binnen 5 jaar op Teletekst wilden staan. Maar heb het in de kop, en dan heb ik het niet in de kont… moet ooit gebeuren! En als je echt iets wilt…

Ik wil u nog graag het verhaal vertellen van mijn “Olde Koppel”.. de witjes waar alles mee begon, mijn witte duiven leven.
Ik kocht ze dus in Soest jaren geleden, dat heb ik al wel eens verteld. Maar wist u dat ik het koppel ooit verkocht heb?

In sommige levensfases doe je wel eens rare dingen, en ik verkocht mijn twee witte trotsen aan Aalt.

Aalt, verstokt vrijgezel van eind 40,  kwam elke week kijken als de duiven thuis kwamen van de vluchten. Dronk een bakkie koffie of een biertje, naar gelang het dagdeel en de warmte van de dag. We babbelden wat, bespraken de aankomsttijden van anderen, want Aalt was de voorloper van de Whatssapp groep. Elke week tijdens het seizoen weer opnieuw. Ik verkocht hem op een gegeven moment mijn “ Olde Koppel”. Hij kweekte er twee jaar witten mee die hier nog steeds in de buurt rondvliegen, na de twee jaar kocht ik het koppel weer van hem terug en begon wederom met witten te vliegen.

Aalt kreeg een relatie rond zijn 50e jaar met een jongere vriendin, geweldig! Hij kwam steeds minder vaak en steeds korter, logisch!
Aalt trouwde in oktober 2014, werd vader op  23 januari 2015 van een zoon, Niek genaamd.
Ik krijg weer kippenvel op mijn armen als ik u vertel dat Aalt overleed aan een hartstilstand op 24 januari 2015. Op zijn kist stond een foto van hem samen met Niek, nog geen 24 uur oud…

 

Het jaar is om.

Tranen, een glimlach.
Plezier en verdriet.

Wat 2016 gaat brengen weet ik niet.  Ik heb heel veel plannen, wil heel veel…

Ik hoop dat  we met ons allen gezond mogen blijven, want zonder dit grootgoed zijn we nergens.  Ik hoop dat de meiden beloond zullen worden voor hun harde werken. Ik hoop dat Wilco en ik met net zoveel passie en drive aankomende jaar weer met onze duifjes bezig mogen zijn. Ik hoop dat Team Duivendirect wederom voor u klaar mag staan met onze diensten.  Ik hoop dat Duivendirect zich aankomende jaar nog meer gaat onderscheiden in service en andere dienstverleningen. Ik hoop u aankomende jaar wederom blij te mogen maken met mijn schrijfsels. Ik hoop dat ik met deze schrijfsels de duivensport positief kan neerzetten en kan laten ervaren. Ik hoop dat iedereen elkaar eens toelacht, eens een complimentje maakt,  in waarde laat. Ik hoop dat de schreeuwers in ons midden eens een paar dagen schor zijn zodat de ondergesneeuwden even rust krijgen. Ik hoop dat het woord Respect eens minder hard geroepen wordt, maar dat er daad bij het woord wordt gevoegd. Maar… als je echt iets wilt…

Tot slot wil ik u allemaal danken, mijn lezers, mijn klanten, mijn relaties. Zonder u was een groot deel van mijn jaar niet zo geslaagd geweest. Ik wil heel veel… ik kan heel veel.. maar zonder u valt een heel groot deel weg!

Bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen en dat u het ons gunde!

Graag wensen wij u het allerbeste voor 2016! Gezond blijven of gezond worden staat daarin op nummer 1. Veel succes, voorspoed en geluk gunnen wij u en de uwen. Sommige dingen heeft de mens geen invloed op.. maar op alles waarop wel… Als je echt iets wilt… kan je alles!!!  Kunnen WE alles…!!!

Veel liefs,

Wilco, Esther en de meiden.