Blog

Wat gij niet wilt wat u geschiedt…

Ik ben net terug uit Zuid Afrika.. En net als vorig jaar was ook deze week Zuid Afrika weer een enorm leer moment…

Het lijkt wel of Afrika jaarlijks mijn ogen opent!

Ik heb geweldige mooie dingen weer gezien, enorm mooie mensen ontmoet en mooie ervaringen mogen opdoen.

Ook enorm veel armoede gezien, en mensen… ik heb mij echt afgevraagd hoe wij het in Nederland in ons hoofd halen om te klagen met brood in onze monden!! In letter kan ik het u niet uitleggen, dat zou u moeten zien.

In Nederland komt iedereen te kort, iedereen is een bedreiging.. vluchtelingen.. stel je voor dat we moeten inleveren op onze uitkering (!) of meer belasting moeten betalen! Truus staat al 2 jaar op een wachtlijst voor een huurhuis en Achmed uit Sirie krijgt een huis 2 dagen na aankomst in Nederland. Het is allemaal niet eerlijk!

Het is alleen zo jammer dat de grootste schreeuwlelijken niet weten wat vluchten voor oorlog is, wat armoede is, wat honger is!

Wat het is om 6 golfplaatjes om je heen te hebben wat duizenden kilometers hier vandaan “HUIS” heet! Een “openbaar toilet” waar 40-50 gezinnen uit deze 6 golfplaatjes gebruik van moeten maken. Bedelende langs de straat om wat groenten en fruit te kunnen kopen..

Deze schreeuwlelijken hebben het maar over alleen mannen die hierheen komen, over de mobieltjes die ze in hun handen hebben, over de Nike-gympies aan hun voeten.

Jullie moesten je schamen!!!!

Een dak boven je hoofd, een bed om in te slapen, een koelkast en digitale TV, een uitkering of salaris elke maand en een pak shag met een biertje op tafel.

Ja .. ik ben daar alleen heen geweest. ja zonder Wilco! Niet omdat Wilco niet mee mag hoor.. die verkiest zelf om thuis te blijven!

In Zuid Afrika vindt niemand dat vreemd. Ze weten dat ik mijn mannetje wel sta! Het is alleen zo jammer dat mensen uit de duivenwereld rond mijn woonplaats daar zoveel drukte om moeten maken! Dat terwijl er honderden mannen alleen daar zijn, maar een vrouw alleen…. jeeeeetje!!! Dan kan niet!!!

Het was de avond dat ik op het vliegveld zat in Johannesburg dat ik met Wilco aan het appen was. En ik voelde gewoon dat er iets was! Ik las tussen de regels dat hij helemaal van slag was… En dan zit je op duizenden kilometers afstand, met een wifi-verbinding die zo stabiel is als een rollator met een lekke band.

Naast dat we in deze week te horen kregen dat Wilco’s vader ongeneeslijk ziek is en Wilco daar van slag van was, wist ik zeker… er speelt nog iets!

Ik was koud thuis toen het hoge woord er uit kwam.. en ik kan u vertellen.. mijn broek zakte af! Ik wist niet wat ik hoorde!!!

Ik ben zelf vrij gehard door roddel en achterklap maar als je verhalen hoort over je partner , die al genoeg aan zijn hoofd heeft op dat moment en alles behalve dat verdient.. volledig van slag is door de waanzinverhalen wat een ander vertier geeft..

Tranen zijn over mijn wangen gelopen omdat ik niet begrijp dat er mensen zijn die zulke vervelende dingen kunnen zeggen, notabene uit eigen club en omgeving!

Is er iemand van die lulla’s die besef heeft hoeveel schade dit kan aanrichten?

Jullie wereld is te klein lulla’s! Verbreed je horizon eens! Lullen over een ander is zooo makkelijk! Als je echt zo graag over je eigen fouten wil praten, noem dan je eigen naam en niet die van een ander!!!

Het gaf natuurlijk voor Wilco en mij stof tot nadenken! Voor ons gevoel geven we veel maar worden we afgestraft tot op ons bot. Dat heeft zijn uitwerkingen.

Ik citeer weer een goede vriend van mij “ Wat je geeft, krijg je terug!”

7

Nu naar een leuker onderwerp! Op eigen hok!

We zijn druk met het opknappen van onze hokken. Het oude kweekhok ( waar je een beschuitje met aardbeien in kan eten op zondag ochtend, het hok waar ik helemaal dol op was) wordt mijn jonge duiven hok. Ik ben het helemaal naar eigen ideeën aan het “inrichten” en heb een motivatie… ik kan u niet vertellen hoe ik sta te springen naar mn nieuwe vriendjes die nog niet eens allemaal uit t ei zijn gekropen! Afgelopen jaar heb ik met mn spruitjes het al enorm goed gedaan al zeg ik het zelf, maar aankomende jaar gaat het nog beter hoop ik. Ik heb nog meer geleerd en ervaring opgedaan. Moet eerlijk zeggen dat het voor mij niet altijd meevalt om dingen te snappen en te leren, maar ik merk dat ik mijn eigen “systeem” aan het ontwikkelen ben.. Korte pootjes, stoofpeertje, handpeertje…. ik maak mijn eigen “index” bemerk ik me. Die index komt volledig uit de paardenwereld waar ik in ben opgegroeid en ervaren heb en projecteer het op de duiven.

Als ik u zeg dat goede duiven “korte pootjes” hebben lacht u me volledig uit, ik weet het. Maar als ik een duif met korte pootjes in handen krijg dan word ik blij! En ik kan u dat niet uitleggen! Maar ik heb het voorrecht gehad om vele kampioenen te mogen voelen en ze hadden 9 van de 10 keer korte pootjes! En heb nog nooit de pootjes opgemeten, maar het gevoel in m’n hand.. ( links… want mijn rechterhand doet t niet en zijn beiden groter dan die van de gemiddelde Nederlandse man).. korte pootjes! Dat is voor mij de index!

Het kweekhok is verplaats naar een bestaande schuur, die beestjes hebben daar een walhalla… met straks een uitvlieg-ren om heerlijk de vleugels te strekken en te badderen.

Mijn “oude” jonge duivenhok en het taartenjongenhok is nu het domein van Wilco. Mijn poepjes van vorig jaar vallen nu onder zijn domein, maar wat vind ik het leuk om nog even die nageltjes in mijn hoofdhuid te voelen!

Ze zitten nu tijdelijk in de opslag hokken van Duivendirect… Omdat we druk aan het verbouwen zijn… bouwen aan onze toekomst!

En met gepaste trots mag ik u mededelen dat Duivendirect nu ook de certificaten van de NVWA heeft om voor twee buitenlandse klanten een quarantaineverblijf te mogen onderhouden. Al moet je gestudeerd hebben om in de wirwar van de overheidsregels een weg te vinden, we voldeden aan alle eisen!

Het was een beste investering, maar Duivendirect kan momenteel 700 duiven huisvesten naar alle maatstaven der wet. Daarnaast hebben we uiteraard nog de korte termijn opslag, de mogelijk voor 50 duiven die separaat de nacht doorbrengen bij Duivendirect.

En Duivendirect zou Duivendirect niet zijn als het niet mee ging in de wensen van de klant en toeleveranciers. Sinds korte tijd heeft het allerbekende veilinghuis Toppigeons een deel van haar te veilen duiven met de daarbij behorende administratie ondergebracht bij Duivendirect. Toppigeons en Duivendirect denken daarmee de klant ( lees verkoper en koper) van dienst te kunnen zijn, want het doel is tenslotte een tevreden eindklant!

Nu ga ik mijn eigen (duiven) ontwikkelingen naast die van mijn eigen opgericht bedrijfje zetten…

Duivendirect ontwikkelt zich enorm, de duiven van Duivendirect gaan er een beetje achteraan!

Dat heeft niks met kennis te maken, want ik schaar mezelf nog steeds in de categorie “Dom Blond” IK BEN gewoon dom! Eerlijkheidshalve waar. Maar onze Lieve Heer heeft me uitgerust met een enorm aan- en inlevings gevoel.

Ik gooi het op passie en samenwerken! Niet naar een ander kijken maar je laten prikkelen door een ander! Leren van een ander, maar je niet laten beïnvloeden door die ander. Je de grond in laten trappen door een ander, maar veel harder boven komen! Beledigt worden, ,maar een ander in de waarde kunnen laten. Een ander laten zeggen wat ze willen… maar zelf gewoon gevoel volgen!!

Mijn schoonvader is ongeneeslijk ziek, ik weet zeker dat hij het geweldig zou vinden om een kaart van een duivenmelker te ontvangen!! Schrijf gewoon uw verhaal op de kaart!

Arie Bultman, Lageweg 41, 8085 AX, Doornspijk,

En voor die lulla’s… Als jullie zo stoer zijn om over Wilco (en mij) te lullen ( ja… ik weet al jullie namen… binnen en buiten onze club.. zo klein is de wereld) Als jullie wisten hoeveel jullie verziekt hebben…hoeveel verdriet jullie hebben aangericht… komen jullie dat rechtstreeks aan ons/mij vragen! Dan zal IK jullie haarfijn vertellen hoe een bekrompen leven jullie leiden! Achterbakse waardeloze sensatiezieke Losers!!!! Draai het eens om!!!

Wat gij niet wilt dat u geschiedt… doet dat dan ook een ander in vredesnaam niet!!!!!!!