Blog

Tractus Digestivitis Querela

Ik heb veelvuldig onderzoek gedaan en mijn conclusie staat vast: Een groot deel van de duiven melkers is bevangen geraakt door een woekerend virus wat niet zichtbaar of aan te tonen is. Het virus is in feite niet besmettelijk maar kan wel middels zijn agressieve vormen overslaan van duivenmelker naar duivenmelker door een soort mutatie in de hersenen middels herhaling van diverse symptomen.

Het virus is genaamd: “Tractus Digestivitis Querela”, in het Nederlands vertaald: “ Last van de Zeurdarm”

Symptomen in eerste aanleg:

Overmatig zeiken, Gal Spuwen, wijzende vingers, ogen overal op gericht, klapperende oren, grote mond, rood aangelopen hoofd, overal schijt aan hebben, narcisme, verdwenen empathie (inlevingsvermogen) eenzijdige communicatie, paranoïde uitlatingen en gevoelig voor uitslag ( met name de slechte)

Er zijn meerdere gevallen bekend met meerdere gradaties in ernst:

Stadium 1

Klagen en steunen op verenigingsniveau, algehele malaise, depressiviteit en extreme vormen van narcistische extravertiteit, dat wil zeggen, de zeurdarm heeft het altijd goed, heeft overal commentaar op behalve op zich zelf.

Stadium 2

Na stadium 1 breidt het virus van de zeurdarm zich uit op landelijk niveau. Instanties en personen welke hun (meestal vrijwillige) werk doen krijgen de (meestal onterechte) volle ladingen van galspuwen en vingers wijzen. Denk hierbij aan overkoepelende organisaties zoals NPO, afdelingen, kringen, regio’s, lossings-commissies, convoyeurs, Centrale Hokken. De patient verliest zijn zelf reflectie.

Stadium 3

Zoals stadium 1 en 2, maar op de persoon gericht. Beledigingen, na diverse aanleidingen, op ras, geloof, seksuele voorkeur, geslacht en haarkleur. Overmatig zeiken en niet meer met beide benen op de grond staan. De stront vliegt overal heen en de patient slaat meestal een modderfiguur. Persoonlijke confrontaties worden niet meer aangegaan en worden middels social media uitgevochten, waarbij de meeste (edele) lichaamsdelen of ernstige ziektes de revue passeren. Regelmatig lopen de insults in dit stadium uit de hand.

Behandeling:

Afhankelijk van de gradatie van de zeurdarm is algehele rust en met rust gelaten worden de beste remedie. Algehele isolatie is een vrij heftige behandeling welke door weinig artsen gehanteerd zal worden. Uitnodigingen voor diverse bijeenkomsten waar zij hun emoties kunnen laten gaan is een pré, ervaring leert dat zij deze bijeenkomsten ( meestal vergaderingen genoemd) vaak ontwijken en negeren. Correcties van de mede mens heeft een voorkeur, daar de patient zich dan vaak zal inbinden en een verdere ontwikkeling van dit lastige virus zal stremmen. Solliciteren naar- en aangenomen worden voor bestuurlijke functies heeft meestal een positieve invloed op de zeurdarm, daar zij dan de real-live situaties geheel kunnen invullen op de manier zoals zij dat altijd al wisten.

Einde

Mijn bescheiden mening ( die u niet vaak hoort):

Het ligt altijd aan alles en iedereen behalve aan de liefhebber zelf. Duiven zijn altijd gezond en in goede vorm maar toch komen ze niet thuis. De reden zou ik u graag willen zeggen, maar dan kan ik niet, domweg omdat ik het ook niet weet.

Dat iemand daar gefrustreerd om raakt kan ik begrijpen. Wees eerlijk.. je gevleugelde vrienden kan je niet missen!

Maar ik vind het zo enorm laag om daar anderen de schuld van te geven! Ik ging de eerste maal inkorven met mijn poepjes toen iemand de opmerking maakte “ Nu zijn ze niet meer van jou”. Ik snapte het een week later.

Een ieder met een vol verstand korft zijn duiven met vol verstand in. Iedereen die betrokken is bij lossing, is bij vol verstand. Een ieder doet wat op dat moment het beste is. Achteraf zeiken is zo laag! Het is nooit goed bij een groot deel van de liefhebbers. Terugkomen, blijven staan, vroeg lossen, laat lossen..

Om nog maar van de discussie te zwijgen van zaterdag-zondagvliegers.

Een ieder bepaalt zijn of haar keuze waar hij of zij lid wordt. Een ieder lid van elke organisatie dient op de hoogte te zijn van statuten en reglementen. Ben je het daar niet mee eens.. prima, dat mag. Dan ga je je sterk maken voor een statuten- reglementswijziging of je wordt ergens ander lid. Doe je mond eens open met vergaderingen en sta voortijdig op! En niet achteraf zeuren!

Ik kreeg zaterdag een berichtje dat mijn duiven naar huis kwamen (Ik ben lid van een zaterdag vereniging). Ik schreef terug dat ik hem bedankte voor het bericht en wenste hem een goede reis. “ We doen het toch nooit goed” schreef hij terug…

Zou u in zijn schoenen willen staan?? Eén van de nog weinigen welke hun vrije tijd en motivatie nog kunnen opbrengen om voor uw en mijn sport klaar te staan en zoveel stront over zich heen krijgen?

Dat wil niet zeggen dat ik het altijd overal mee eens ben, verre van dat, maar in deze kom ik op voor deze groep mensen die te pas en te onpas maar te kijk worden gezet op social media omwille van onze gezamelijke sport!

Wie het zo goed weet… stelt zich beschikbaar!

Tot slot wil ik de meneer van Facebook bedanken die mij heel veel spirit gaf door mij in de categorie “ Zwarte Kous” te schalen en mij beledigde op grond van geloof. Ik hoop dat u vandaag een prachtige vlucht in de regen heeft gehad! Die zwarte kousen zagen het nog niet zo verkeerd! Ik zou toch eens gaan googlen op Tractus Digestivvitis Querela!