Blog

Waar vond/vindt u genoegdoening?

Het is weer tijd voor “De Laatste” van dit jaar.

Wat was het een geweldig jaar! Zakelijk gezien heeft Duivendirect zich verder ontwikkelt en niet stilgezeten. En de binnenkort hebben wij nog meer ontwikkelingen voor u in petto!

Afgelopen jaar creëerde Duivendirect de mogelijkheid tot opslag van duiven, puur omdat de klant daarom vroeg. Een vliegtuigtransport van 650 duiven gaat niet door… moeten een weekje langer wachten… waar laat de klant 650 duiven voor een weekje?
Vraag en aanbod… risico’s.. wat niet kan is nog nooit gebeurd!

Achter de zakelijke Duivendirect staat een vrouw. Achter die vrouw staan 2 prachtige dochters en een geweldige man!

Als persoon ben ik impulsief.. alles kan.. zover de middelen het toestaan.. daar wil ik voor gaan!

Af en toe moet ik afgeremd worden, dan moet Wilco mij terugfluiten.. Es.. zou je dat wel doen??? Af en toe ga ik gewoon mijn eigen gang en laat ik mij niet terugfluiten. Want… zoals mijn motto is… Wat niet kan is nog nooit gebeurd!

Mijn twee dochters zijn voor mij altijd het symbool van “ iets wat nooit bestond… is er!” Zij werden verwekt uit liefde, groeiden in mijn schoot en groeiden in een wereld die voor anderen bestempeld werd als “ziek”, “ondoordacht” en “komt niks van terecht”
Maar die twee hummels die ooit met de navelstreng met mij verbonden waren, groeien op… ontplooien zich.. ontwikkelen! En ze zijn nog niet eens volwassen!

Er kwam opslagcapaciteit.. 1000 duiven kan Duivendirect momenteel herbergen in haar opslag… en ik ben nog niet eens klaar!

Van de opslag kwam quarantaine.. omdat de klant daar om vroeg.
Eerlijk is eerlijk… soms moet je wiskunde gestudeerd hebben om je te banen in de wirwar van regels, opleggingen, controle, paarse krokodillen… Uren telefoneren, een paar beste banders.. maar ook dat kregen we voor elkaar! Zuid Afrika, USA en Canada gecertificeerd!

Zoals ik in 2011 begon, koeriertje.. met een paar mapjes onder mijn arm, uitlachende door mijn gehele omgeving. Met mijn eigen Fiat Fiorinootje, “ Fifi”, die nog steeds dienst draait met 701.000KM op te teller!! ( geloof dat ik haar noooit meer wegdoe) Het wagenpark breidde zich uit in de loop der jaren.

Ik heb de mooiste mensen ontmoet van overal ter wereld, de mooiste mensen leren kennen, mijn vrienden gemaakt in de duivenwereld, over heel de wereld. En zij ontvingen mij in de wereld van duiven als welkom.. daar ben ik heel erg dankbaar voor! Heel erg dankbaar!

En dat hele gekke werk van mij, bracht mij zó ver dat ik zelf ook duivenmelkster wilde zijn. Het eerste jaar was een fiasco… volledig! Maar wat had ik een plezier! Als ik de lijst al raakte was ik al in hogere sferen! Ik stond te dansen als een gekke muts bij het hok als er een duif op mn plankje viel! Waarschijnlijk lachte iedereen mij uit, maar ik voelde mij als een koningin als ik op het lijstje van mijn vereniging stond.

Maar ook in de duiven ontwikkelde ik me.. in 2015 mijn eerste ploeg jonge duiven, het ging zeker niet slecht!

In 2016 weer een nieuwe ploeg.. met weer nieuwe kennis.. ging het mij tijdens het seizoen niet naar zin. Het moest beter!!! Maar als ik er nu achteraf op terug kijk..denk ik.. Es… wat heb wij (spruitjes en ik) het geweldig gedaan!! Mijn spruitjes en ik zijn echt een team!
Twee keer echt net buiten Teletekst… een prachtige schare duiven die mij vertrouwen en op mij vlogen…

Mijn Terror.. die heel veel blaat had maar gekrenkt op een kapel ging zitten als ik niet even vocht met hem… Mijn favootje 846… die niet kon kiezen tussen mij en een doffer..maar wel een een tweede van de kring vloog. Mn Schiem die als een echte dame behandeld wilde worden… Mark.. die zoooo vol liefdesverdriet zat toen zijn duivinnetje niet meer terug kwam.. ik korfde je niet meer in… ik huilde met je mee!
De 883… sedert deze zomer “de Hoer”… omdat ze de doffer wilde afpakken van de 846.. die al zo twijfelde.. alleen de Hoer was iets zelfverzekerder. En waarom nam ik het nou toch op voor de 846? Ben zelf dagenlang aan het vechten geweest… en een week later lag de 355 in de schaal met de 846 en de Hoer…. Wie was er nou dom?

Ik had zo graag op de echte Melun een TT willen draaien.. Voor mijn schoonvader die nog zou komen kijken.. maar zijn laatste adem uitblies na een lange strijd tegen kanker, de vrijdag voor de uitgestelde Melun. De uitgestelde Melun leverde ons een “Arie” op… Jonge duivin “Spatje”… werd Arie.. Een ster… een herinnering..

En dan is het seizoen over… dan komt de komkommertijd. Tijd voor bladen, facebook en vergaderingen.

Discussies over invliegers.. tot zwartmakende toe… Hoe ver zijn we gezonken? Even los van de discussie over invliegers… heb ik mijzelf even achter de oren gekrapt.. hoe kunnen mensen elkaar zoooo vies beledigen? Wat mankeert die mensen?

Maar wat ik persoonlijk mij erg aangetrokken heb… waarom zeggen mensen op basis van besluiten van afdelingen/NPO dat ze gaan stoppen met de sport?
In mijn beleving, lees, zoals ik het beleef, hou je toch van je duiven.. je sport? Neem je alles op de koop toe om je ziel- en zaligheid te blijven beleven…
Ik wil ook de beste worden van de wereld.. zoals iedereen.. maar kijken/afgeven op een ander is een mindere focus op jezelf… dan zal je zelf nooit zegevieren!
Maar het is ikke ikke ikke… En als het niet zint… stoppen we er maar gewoon mee. Mijn mening??? Verliezers schreeuwen het hardst… Geen winnaarsmentaliteit! Je gaat voor wat je wilt zijn!
En als je genoegdoening hebt als verliezer… waar ik alle respect voor heb, hou dan de klep dicht op social media en beledig niet diegeen die je ervan beschuldigt winnaar te zijn! ( doordenker!!!)

Ik heb vandaag voor de (echt) allereerste keer koppels samengesteld… Ik ben er van overtuigd dat dit de beste koppelingen zijn! Ik kijk nu al uit naar de jonge duiven vluchten… want weet zeker dat dit HET is!!! Hiermee vlieg ik TT!

Volgend jaar om deze tijd, bij gezondheid en leven, schrijf ik weer een “ allerlaatste”. Misschien schrijf ik dan dat ik gelijk had.. dat ik de beste koppelingen heb gezet. Maar net zoveel kans dat ik schrijf dat ik het niet bij het recht eind had.
Laat niet weg dat ik in heel het voortraject, de vluchten zelf.. een enorm plezier heb gehad. Ik wil ook de beste zijn… maar wellicht duurt het nog een paar jaar langer.. of misschien komt het nooit… maar… ik mag het toch proberen in het nieuwe jaar?

Nieuwe jaar…. Al vanaf klein meisje is Oud en Nieuw iets magisch voor mij.. zal never nooit van huis gaan tijdens dit moment.
Het is zo’n blij moment.. nieuwe kansen.. nieuwe dingen.. een nieuw jaar…met je aller-dierbaarsten! Al dat mooie spul in de lucht! In de hemel van nooit vergeten sterren en nieuwe sterren!
Ik steek een vuurpijl aan en stuur het in gedachten naar bijzondere mensen.
Ik knal de carbid bus, om het nieuwe jaar in te knallen.. kansen creëren!

Maar weet u? Het is best raar dat tijdens dit magische moment iedereen elkaar de beste wensen wenst maar het de rest van het jaar niet na leeft..

Ik richt mij nu naar de duivenwereld…

Wees eens positief.. ook al moet u op uw tong bijten..

Kijk niet naar een ander… maar naar u zelf..

Als u een echte winnaar wilt zijn…. kijkt u niet naar die ander…ook al bent u de grootste verliezer.

Ga genieten van uw duiven… lees iets minder over andermans duiven..

Jaag uw eigen sterren na en niet van die ander die al een ster hebben staan aan de onbereikbare hemel!

Als laatste…

Afgelopen jaar had ik een jonge duif, die vond het een paar kilometer verder op veel leuker.

Na een paar keer ophalen, haalde de opvanger het eigendomsbewijs bij mij op.

Hij verloor de duif tijdens een vlucht, maar haalde het op bij de strandingsplaats.

Waarom??

Omdat het op zijn hoofd en schouders ging zitten als hij in het hok kwam.. het zo’n lieve duif was, “ Ben zo gek met dat beesje”

Een man die vooruit wil… prestaties wil neerzetten, maar ook zwicht voor de liefde die de duif voor hem heeft!

En die ene duif… kan hem zoveel plezier en genoegdoening laten beleven!

Heb er best wel een goed gevoel bij dat ik daar een beetje heb in kunnen bijdragen

Laat het u ook zo gaan!

Ik wil graag op de laatste dag van 2016 mijn Wilco en kinderen bedanken dat zij alles maar gepikt en genomen hebben wat al mijn werk toebracht in onze privesfeer. Jullie geduld was vele malen meer dan ik heb. XXXX

Ik wens u een geweldig 2017! Met liefde, geluk, genoegdoening maar bovenal gezondheid!