Blog

Ja Henk.. Lach maar!

“Esther, hoe kan je nou in de drukste periode van het jaar vakantie nemen??” Talloze malen is mij dit gevraagd! Ja.. Ja ik heb zomaar 3 weken vakantie gehad!

En is nu alles in de soep gelopen? Echt niet! Niemand is onmisbaar, ik idem dito niet!

Het feit dat ik me nu in verder schrijven ga verantwoorden voor het feit dat ik vakantie heb “ genomen”  is niet omdat ik me wil verontschuldigen, niet om iets goed te praten, niet om wat dan ook….

Ben een jonge moeder van 37 jaar. Heb twee prachtige dochters samen met Wilco, welgeteld 12 en 14 jaar. De jongste Kayleigh heeft afgelopen voorzomer afscheid genomen van de basisschool en gaat naar TL-préHAVO. De oudste, Ashley gaat na de vakantie naar 3 Atheneum.  Vorig jaar zag ik in dat ik iets totaal niet goed deed… werk voor mijn privé laten gaan! Na jaartjes van totaal geen vakantie te hebben genomen had ik toen twee weekjes. Zo bots ineens besloten.. Na het afleveren van een duifje bij een klant welke bij 33 graden heerlijk aan het genieten was in de jacouzie.. ’t was mooi geweest!

In die twee weken zijn er schellen van mijn ogen gevallen… mooie tijd samen met mijn meisjes en partner… mennnn… Er is meer dan werken!

Over een paar jaar gaan ze samen met hun vriendje op vakantie.. naar verre oorden.. is de liefde voor papa en mama naar plek twee gegaan en voert de liefde voor hun grote liefde de boventoon.. net zoals het bij hun eigen papa en mama ging…

Niemand, maar dan toch ook niemand wil later van eigen kinderen horen… “ Mama was altijd aan het werk…zelfs tijdens de vakanties”

En wanneer het noodzakelijk is.. kan ik me er in vinden.. er zijn situaties dat het niet anders kan. Maar in de situatie dat mijn partner en ik beiden een eigen bedrijf hebben, gezamenlijke inkomsten…. Dan zijn er veel belangrijkere zaken dan alleen werken…  Een paar weken per jaar moet je 100 % volledige “ Quality-time” reserveren.. dat ik niet hoef te zeggen… “sssttt… mama heeft telefoon”… of “ Nee, mama kan niet mee, want mama moet werken..”

En naast de kinderen hebben mijn partner en ik… ook nog een partner…. Het hele jaar door staan wij beiden voor onze klanten klaar. Hij in zijn tak van sport, ik in de mijne…  werken we beiden keihard.. bijna dag en nacht, dromen achternajagend. Maar ook na bijna 17 jaar huwelijk heb je nog steeds tijd voor elkaar nodig! Altijd jagen en rennen… schipperen met tijd voor werk en voor elkaar.. tijd voor de kinderen…

Wat zijn dan drie weken??

En weet u??  Drie weken waren te kort.. heb zo genoten van mijn vakantie!

Van alles ondernomen, van dagjes Giethoorn tot een wandeling over De Wallen in Amsterdam (that’s life..) . BBQ-en, wandelen, fietsen, hapje eten samen, volleyballen in het zwembad, spooktochten midden in de nacht door de bossen van Nunspeet of gewoon domweg samen een film kijken… geweldig!!! Dat is niet in omzet uit te drukken!

En tijdens mijn vakantie kwamen er zelfs nog klanten op bezoek! Sommigen waren in de buurt op vakantie, sommigen kwamen zo even langs.. Leuk!! Dat is toch een bevestiging dat men met je mee leeft! Dat er een “ connectie” is!  Trouwe klanten sta ik altijd voor paraat, en zij laten merken dat ze dat waarderen!  Zij begrijpen dat Esther ook wel eens vakantie nodig heeft.  “ Esther.. maakt niet uit.. jij regelt gewoon dat die duif hier komt. Heb alle vertrouwen in je dat de duif drie weken goed verzorgt gaat worden! Ik hoor na je vakantie wel hoe en wat!”  Dan schieten mij de tranen in de ogen.. De handel wordt me gegund, de verantwoording gegeven en 3 weken vakantie van mij gaat voor eigen belang..  Waardeer ik uit het diepste van mijn ziel!!

Helaas kwam in mijn vakantie ook het bericht dat mijn grote ( duiven) vriend een heftig ongeluk had gehad.  Uiteraard heb ik hem een bezoekje gebracht en zag dat het niet met een paar weekjes weer klaar is. Grote Vriend… Nogmaals van harte beterschap! Ook namens man en kinderen! ( de kids vragen regelmatig hoe het met je is!)

En nu komt het moeilijkste van mijn verhaal… praat er liever niet over..maar ik moet! Het staat verzegeld in een zesdelig contract!

In onze vakantie kwamen vrienden uit het Oosten des lands over.  De allerliefste geweldige spontane alleszeggende Brittje, de voor mij twee kop grotere lieve, ondeugende maar al jarenlang mijn beursmaatje Luuk, de intelligente, representatieve en lieve Bertine en de eigenwijze maar ook wel lieve, graag weddenschapmakende Henk.  Het gastenverblijf was twee weken gevuld.

Je zal maar witte duiven hebben die altijd in de lachfactor moeten verschuilen.. je partner zal rode fondduiven krijgen die waarschijnlijk stukken beter zijn.. Je zal maar duiven thuis krijgen als vrienden op de Veluwe op vakantie zijn!! Das vragen om ellende!

De weddenschappen werden gezet.. de eerste vlucht ging het om een fles Safari… Als de witte Vitesseduif “789” eerder binnen zou zijn, ontving ik een flesje… als de rode “705”  Fondduif eerder binnen was..Henk een flesje!

Het was een kiele kiele verhaal… ze kwamen praktisch gelijk aan.. maar helaas werd de rode als eerste geklokt.. shit!!! En Henk maar lachen..  Zowel Henk en als ik waren niet zo heel zeker van een overwinning… dus hadden we beiden al voor de zekerheid een flesje ingeslagen… die hebben we dan ook maar samen Kortjan gemaakt. Lang leve de witte en rode duiven!

Zaterdag twee…waar wedden we nu om??? Ontbijtje op bed! ( Eitjes van 7 minuten, jus d’orange.. broodjes…gebakken spek..) Deal!

En wachten…en wachten… vele duiven al in de klok… verkeerde witte… verkeerde rooie.. nog langer wachten… feitelijk gezien was het beiden niks en zeer teleurstellend, maar net voor afhalen klok kwam de rooie over de plank wandelen… Shit!!! ..Prestigekwestie…. Eer…en weer te kijk gezet… En Henk maar lachen…

Daar stond ik dan s maandagsmorgens vroeg een ontbijtje met een hoge snorfactor te maken.. inclusief Telegraaf, Roosje, verse broodjes, eitjes gekookt en gebakken in hartjesvorm en volledig geserveerd op bed zoals het een echt roomservice betaamd. Henk… geen kerel als alleen Wilco kreeg van mij ontbijt op bed.. Hou het in je herinneringen, want het gebeurd niet weer!

Ok… derde vlucht..Wederom bij het hok voor… en wederom de eeuwige strijd! Waar wedden we om?? Facebookverkoop witte duif aan Henk  versus volledig blogverhaal van mijn verliezen… okay.. deal!

Nou.. u voelt hem al aankomen… kats verloren..!!! En wederom… Henk maar lachen…

EN… heb wel drie maal verloren.. maar alleen alle plezier er omheen!! Had het niet willen missen! En kan u melden dat ik ook een ontbijtje op bed heb gehad hoor… het verhaal daarachter is weer een ander verhaal.. zal ik u besparen.. maar het was heerlijk Henk!

Maar goed.. de eerste week na mijn vakantie.. ik ging zitten achter mijn bureautje en was nooit weg geweest. En wat een topdrukte afgelopen week! Enorme verliezen zijn er geweest afgelopen periode. En of het nu jongen duiven zijn of al “bewezen” ouden, ze zitten overal en nergens. Sommigen zijn Frankrijk niet eens uitgekomen! Dat is toch heel frapant! Of ze schieten volledig de plank mis en belanden in de kop van Duitsland. En dan heb ik het niet over duiven van Friesland of Groningen, nee ook over duiven uit Zuid Holland.

Ik rijd officieel geen Frankrijk, maar vanwege de meerdere aanvragen heb ik hier een uitzondering in gemaakt. Aankomende week vertrek ik naar Frankrijk, en dan specifiek Noord Frankrijk. Heeft u ook nog een duif in Noord Frankrijk zitten? Voor 105 Euro ( inclusief BTW) kan ik het beestje bij u thuis bezorgen. Stuurt u hiervoor een email naar info@duivendirect.nl en wij zullen proberen het voor u te organiseren.  Ondanks dat mijn frans niet zo geweldig is, of beter.. totaal niet spreek…

En hoe gaat het nu met mijn eigen duiven? Na paar weken doffe ellende.. en maar gooiend op de onervarenheid, bijna de moed laten zakken.. eindelijk gisteren weer een goeie vlucht gehad! Een, naar mijn mening, kleine aanpassing.. al zijn hierin huize Bultman de meningen verdeeld daar over.. maar ze kwamen eindelijk op tijd..

En weet u??? Als ik deze week nou eens een weddenschap gedaan had… had de manager van Eijerkamp mooi in zijn hempie gestaan en had hij vast gezeten aan een promotieartikel “verkoop witte duiven” op zijn en mijn Facebookpagina.

Speelden 3 bij de eerste 10 binnen de club, een witte als 9e op de rankinglist! En geen rooien bij de eerste tien. En die gekke (9e) witte speelt in de afdeling (8)  een 128e tegen 5395 duiven…

Ja Henk.. lach maar!

Tot volgende week!

X Es.