Blog

Lieve Sint!

Lieve Sinterklaas,

Vorig jaar viel Pakjesavond in huize Bultman helemaal in duigen.. Omdat zoveel klanten mij nodig hadden en ik mijn avondje met man en kinderen opzij zette.

Op kantoor werden de kadootjes uitgepakt en tussen de telefoontjes door nam ik een hap van een chocoladeletter en belde met mijn klanten terwijl ik aan de andere kant op de achtergrond geluiden hoorde welke bij pakjesavond hoorden.

Aan het eind van deze avond nam ik mij voor.. met heel veel spijt.. Volgend jaar Pakjesavond .. kan gebeuren wat er gebeurd.. maar dat is een familieavond! Sinterklaasavond..Die blijft gewoon vrij!

Dat stond bovenaan mijn verlanglijstje!

Lieve Sint.. U heeft dan wel een vreemde vorm van humor om de Vogelgriep mee te nemen bij uw intocht in Gouda!

Vanaf 16 november heb ik al meer vrije tijd dan me ooit lief was!

Weet u Sint? Slaap al 3 weken slecht, hooguit 4 uurtjes per nacht., Ik lig te piekeren, te denken..vooruit te kijken, wat eigenlijk niet eens kan.. wat als? En dan?

Tijdens die hele vogel influenza is de grote hamvraag… hoe ik het voor elkaar moet boksen om twee man aan de vreet te houden! Heb twee jongens in dienst.. weet u nog Sint?

We hebben met verwarmingselementen gereden.. zakken voer…bloemen, broedvakken en een loketkast. Pikten duifjes op binnen de regio’s.. En echt niet voor het geldelijk gewin hoor Sinterklaas, echt niet.

Het was erg makkelijk van bepaalde mensen om dat de wereld in te tweeten, op Facebook te gooien of als roddeltaal te gebruiken… met het brood in de bek of zekerheid van overheidswege. Ech.. ik heb echt gedacht.. zijn er nu werkelijk mensen die nou zo vreselijk zwart kunnen denken? En weet echt wel dat het verhaal heel anders zit dan wordt voorgespiegeld, sommige mensen dekken zichzelf in. Toch Sint?

Nee Sint, ik dacht alleen maar aan de salarissen die maandelijks moeten worden overgemaakt.. belastingen.. en de pensioenen.

En zelfs nog erger..wat als het maanden gaat duren? Dan kan ik mijn allermooiste bedrijf gewoon opdoeken.. Waar ik heel mijn ziel en zaligheid heb ingegooid.. door een vogelgriep ten onder!

En ik red me wel hoor Sint, mij hoort u niet klagen. Ondanks dat er voor mij geen uitkering zal zijn als mijn zelf opgebouwd tokootje door een griepje overlijdt. Ik vind wel iets anders, uitdagingen genoeg in de wereld! Tenminste als je ze wilt zien!

Maar dat eeuwige geklaag en gezeur van al die mensen over een ander terwijl ze niet eens weten hoe het zit! Sint.. kunt u daar niet eens wat aan doen? Ik ben er in ieder geval wel helemaal KLAAR MEE!!! Ze schrijven maar op facebook, twitteren maar de wereld in, negativiteit ten top en schreeuwen naar aandacht..

Mensen met teveel vrije tijd, die teveel naar een ander kijken en te weinig naar hen zelf. Doen eer ze denken, in plaats van andersom. Laat staan gewoon eens verder kunnen kijken dan hun neus lang is, of enige vorm van empathie hebben.

Die behoren voor mij tot de categorie Zeurpieten.. en dan interesseert het me nog niet eens welke kleur ze hebben!

Mag ik u een tipje geven? Richt u uw aandacht eens op die geen die meer op de achtergrond staan, die juist door ervaring van het leven niet zulke gekke dingen roepen. Of juist gewoon iets wijzer zijn omdat het rugzakje net iets voller zit.. En wanneer u ze iets wilt geven.. het hoeft niet groot te zijn, maar misschien juist in het onaanraakbare en niet te koop. Lieve Sint, voor deze mensen zijn de wensen die zij hebben niet in te willigen, niet in geld uit te drukken… ik weet het. Maar misschien kunt u ieder geval een poging doen een lach te laten verschijnen of een blij gevoel te geven.

Lieve Sint.. ben er trots op vanavond met gezin en vrienden uw verjaardag te mogen vieren.. Surprises, gedichten.. warme chocolademelk..alles compleet! Sommigen dingen zijn niet vanzelfsprekend.. niet te koop.. onbetaalbaar..

X Es