Blog

Mijn Kerstboom

Vliegt een jaar toch om hè? Voor mijn gevoel schreef ik net mijn laatste blog van 2012.. met hoeveel kilometers, rollen tape en duivendoosjes en nu..nu zit ik alweer achter de laptop voor mijn 1-na laatste van 2013!

De kerstboom staat in huize Bultman! Door een heel mooi samenvallen van diverse facebookberichten en slap geouwehoer is hier gisteravond onder het genot van een glaasje en veel gezelligheid de kerstboom opgezet! Ja de boom staat scheef.. ja de boom zal niet in de “Glossy” komen te staan omdat de ballen niet precies 25 centimeter van elkaar hangen en zeker geen “model boom” is. Maar ik denk dat hier dit jaar de allermooiste boom heb staan die ooit in huize Bultman heeft gestaan! Soms zegt de gedachte achter de boom zoveel meer dan de boom zelf!

Een kerstboom moet je niet zien als een “hoog stylisten element”.. of als een topdecoratie.. Een kerstboom vertelt een verhaal Bij elk bal die je neerhangt.. hang je een droom neer voor aankomende jaar.. Bij elke bal denk je aan iemand die heel belangrijk voor je is… Bij elke bal vraag je je zelf af wat je aankomend jaar graag zou verwezenlijken… elke bal of slinger krijgt een verhaal!

Maar ook bij elke bal.. denk je terug aan de bal van vorig jaar! Vorig jaar wou ik dit… vorig jaar dacht ik dat… En wat heb je er nu uiteindelijk van gemaakt? Wat is er van terecht gekomen?

Wat zegt mijn Kerstboom??

Wat is het jaar hard gegaan en wat is er veel gebeurd. Wederom, net als in mijn vorige Kerstspeech weer heel veel mooie mensen ontmoet. Wederom weer een groei mogen ervaren in mijn bedrijfje, enorm veel aanbod van werk gehad afgelopen jaar en het klantenbestand mogen uitbreiden met liefhebbers welke in ons het vertrouwen hadden en de kwaliteit vonden. En dat in tijden van crisis!

En voor mijn eigen werklustige Jakob die vorig jaar al in dienst trad kwam er “eindelijk” een collega! Team Duivendirect werd een feit en een “volwaardig” team door het in dienst treden van Herman. En wat hebben we met ons allen gewerkt om alle duifjes van A naar B te krijgen. Wat hebben we ’s morgensvroeg gapend en stil aan de koffie gezeten om kwart voor 6.. Wat hebben we gelachen tijdens de vrijdagmiddag borrel wat soms een avondborrel werd en wat ben ik ontzettend trots op ze! Ik heb het super getroffen met boys als Jakob en Herman.. inzet meer dan 100 %.. hart voor de zaak en altijd meedenkend! Nooit mopperen als de dag langer werd dan de bedoeling was.. nooit zuchten als ik belde dat er wat wijzigingen waren.. Zij verdienen een ereplaatsje in mijn kerstboompje!

En dan mijn eigen manneke.. ook altijd achter zijn meisje staande.. altijd helpen..altijd meedenken…altijd bezorgt als hij is.. Elke morgen bij vertrek een “ Meisje… uutkieken.. dai mien toch niet verguppen”

Ik schreef het vorig jaar ook al.. Esther kan het niet meer alleen, Esther heeft een heel team van mensen om haar heen die ook die inspiratie en inzet hebben om het onze klanten naar de zin te maken en van dienst te kunnen en willen zijn. Altijd een lach op het gezicht.. altijd die uitdaging aan gaan om van iets onmogelijks een goede oplossing te verzinnen waar iedereen blij van wordt. Dat uitgangspunt en die drijfveer zit in Duivendirect..

En had ik dit ooit durven dromen??

Zal ik heel eerlijk zijn?? Nee..

Heb nooit de intentie gehad om “ zo groot” te worden. Allemaal gewoon beetje uit de hand gelopen doordat ik mijn klanten niet teleur wilde stellen. Nog maar paar uurtjes er bij.. nog maar even die paar kilometers.. Alles voor de klant!

En u, die klant, bleef ook afgelopen jaar in ons vertrouwen… Ja ik schrijf “ons”.. want de tijd dat alleen ik aan de deur kwam is passé. Maar elke klant kreeg ik persoonlijk aan de telefoon, schreef ik mail.. elke klant heb ik een persoonlijk contact mee gehad.. maar sommigen nog nooit ontmoet!

En weet u? Het allerliefst had ik elke duif afgelopen jaar persoonlijk opgehaald en bezorgd op de eindbestemming! Het liefst had ik u allen gewoon in de ogen gekeken en blij gemaakt met een duifje maar het kan gewoon niet meer!! Ik kan niet meer zonder de jongens! En hoe vaak Jakob en Herman niet te horen hebben gekregen.. “Oh.. jij.. dacht dat Esther kwam”.. is niet op twee handen te tellen.. Best hard eigenlijk! Maar troost u.. ik kan u 1 garantie geven.. Esther zal nooit full-time achter haar bureau gaan zitten! Ik doe niets liever dan kilometers vreten en de klanten bezoeken! Al is het maar een praatje van 5 minuten.. ik vind het zoooo heerlijk!

Wilco zegt wel eens… Es.. weet jij wel wat je teweeg gebracht hebt?? Nee.. misschien niet.. misschien koers ik wel achter de feiten aan.. of koers ik mee met wat u als klant vraagt. Misschien ontwikkel ik mij mee met de markt. Misschien speel ik met de markt.. met wat u zoekt.. met wat u vraagt!

En zal er nooit rijk mee worden.. zo realistisch ben ik ook zeker. Maar rijker als dat ik me nu in mijn werk voel is met geen geld uit te drukken! Ik haal zo enorm veel voldoening uit mijn werk .. dat ik me eigenlijk niet meer kan voorstellen dat ik geen Duivendirect meer zou hebben!

En natuurlijk… heb het ook allemaal wel eens vermoppert.. dat ik het even heel zat was.. dat ik me zelf afvroeg.. “ Es.. waar ben je toch mee bezig!” Diegeen die me baan aangeboden had, had een beste klap op zijn handen gehad.. jij bent mijn nieuwe baas! Maar altijd kwam er dan weer gelijk iets later een heerlijk moment waar ik zoveel kracht uit putte! Een knipoog.. een lach.. een lief berichtje.. daar doe je het dan toch weer voor! Dat stukje bevestiging en waardering dat je het toch wel goed doet!

Zakelijk gezien was afgelopen jaar het rijden van de Olympiade duiven toch wel een heel glanzende bal! Ik was zo trots als een kerstboom met 1500 ballen!! De allerallerbeste duifjes hebben in de auto van Duivendirect gezeten en werden aan ons toevertrouwd! Zowel door de NPO als door de eigenaren! Ik heb zelfs met een paar Olympiade duifjes geslapen! Werden klakkeloos toevertrouwd en ondanks alle sloten, waakhonden en alarmen heb ik ze mee genomen in kooien naar mijn bed! Wellicht hebben ze mij horen snurken en ze hebben mij in Eva-kostuum gezien.. maar was de meest trotse vrouw op dat moment in Doornspijk en wijde omgeving die sliep met de allerbeste duiven van de wereld!

Maar Duivendirect is mijn leven geworden, mijn missie.. mijn trein die in sneltreinvaart over de rails is gegleden. En dat heb ik allemaal te danken aan diegeen die in mijn geloofden! Diegeen die in mij vertrouwden, het mij gunden en diegeen die zagen dat het goed was. En diegeen dat bent u als klant! En daar wil ik u voor bedanken! U heeft geen idee hoe of u mijn leven heeft doen veranderen! U heeft het uiterste uit mij gehaald, mij geaccepteerd doen voelen, volwaardig en dat geen uit mij gehaald waarvan ik altijd al wist dat het erin zat.. maar het wou er gewoon nog even niet uitkomen.

En of u nu arm of rijk bent… een topvlieger of een vluchtgenieter…man of vrouw.. homo of hetero.. blank of donker… mooi of lelijk.. Een grote boom met 1000 glanzende ballen of een kleine boom met alleen lampjes en een paar afgebladderde balletjes… voor mij bent u allen gelijk en heeft u allemaal meegeholpen die piek op mijn boompje te zetten!

Het gaat allemaal om die boom… Maar wordt die hele mooie boom, in ieders beleving, niet gevoed door de kluit? De Wortels? En in mijn geval zijn mijn meisjes en mijn mannetje de kluit… de basis van de boom welke nu staat! Al zou ik die hele boom afhakken… vanuit de kluit zullen er altijd weer nieuwe takjes gaan ontstaan! Heel de kwaliteit van leven begint bij de kluit!!!

Daarom ben ik zooo trots op mijn mannetje en mijn meisjes! Niet alleen om alles wat zij doen en wie ze zijn.. mijn mannetje die ook een eigen bedrijf runt, mijn meisjes die druk en goed bezig zijn met school en succesvol in de voetbal. Maar trots omdat zij deel uitmaken van mijn boom! De basis van mijn boom!

De slingers en de ballen hangen we zelf! We bepalen zelf wie onze vrienden zijn, waar we heen gaan op vakantie.. welke sport we bedrijven en welke invulling we geven aan ons leven, onze boom! En maakt het dan uit of de ene bal iets meer glimt dan de andere? Is dat belangrijk? Is het belangrijk of de slinger bij de bank past? Of dat de lampjes groen geel of paars zijn? Als ze in de boom passen.. is het uw boom.. is het uw leven!!

Misschien treft u op eerste Kerstdag presentjes aan onder de boom.. beseft u dan dat de presentjes bij de kluit liggen! Bij de roots! En koester het!
En als u na het diner wil gaan uitbuiken.. loop dan eens naar de boom toe en bedenk bij elke bal eens een verhaal.. een persoon.. een droom of een herinnering!
En voor diegeen die geen kerstboom hebben staan… hebben die dan geen dromen? Geen roots? Vanaf kleuterschool weten we allemaal wat een kerstboompje is!! Mochten we inkleuren! Weet u nog? Hoeveel ballen tekende u? Hoeveel slingers en hoeveel lampjes? En wat tekende u als piek? Een ster?? Of tekende u de piek van thuis na? Of een mooie rode strik? Iedereen kan een boom tekenen en bedenken.. fantaseren..

En dat was mijn boom van afgelopen jaar.. er kwamen mooie ballen bij in de vorm van leren kennen van nieuwe mensen.. mooie slingers heb ik mogen hangen omdat ik zo vaak genoten heb van mooie momenten. Er vielen helaas ballen uit.. kapot.. omdat er niet alleen maar leuke mensen in je boom hangen en het haakje niet altijd stevig genoeg was en je dan al dan niet gewenst toch afscheid moet nemen. En helaas werd er met eerbied en een traan een bal terug in de doos geplaatst.. in een vloei papiertje.. omdat geliefden, naasten of bekenden vaak veel te vroeg de boom vaarwel moesten zeggen.. en daarmee ook een slinger uit mijn boom werd weggerukt maar een lampje feller ging branden.

Soms kwam er een kerstkransje uit de onverwachte hoek.. die plots in de boom kwam te hangen en zonder wat te zeggen zoveel smaak gaf! En soms was er de grappenmaker die even een lampje uitdraaide waardoor ik even het zicht kwijt was en weer even moest zoeken om licht in de duisternis te maken. Maar al met al… Kan ik terug kijken op een geweldig jaar!

Bij deze wil ik dan ook graag iedereen bedanken die het volste vertrouwen in ons had. U heeft mijn boompje gemaakt tot wat het nu is geworden!

Jakob en Herman… die tot het uiterste gingen… ben trots op jullie! Bedankt! Binnenkort gaan we toch eens een “ bedrijfsfeestje” organiseren!!

En alle mensen die zo belangrijk voor mij zijn geworden omdat er vriendschappen ontstaan zijn, bedankt voor al het vertrouwen, de vriendschap en de opbeurende woorden als het nodig was!

En het allerbelangrijkste.. de kluit.. Wilco, Ashley en Kayleigh… de basis! Hoe druk mama en Es ook was.. jullie waren er altijd! Met een grapje.. mooie woorden.. helpende woorden…De puberruzies op kantoor… bij mama op kantoor tv kijken…. De magnetronmaaltijd tijdens crisismomenten.. Of alleen maar die schouder.. zonder iets te zeggen.. maar gewoon omdat ik het even nodig had…

Zonder jullie had dat boompje niet kunnen groeien en hadden de groene takjes er niet aan gezeten! Jullie zijn het aller.. allerbelangrijkste in mijn leven!!!! XXX

Hier wil ik het bij laten …

Ik wens u allen een hele fijne Kerst toe !!! En nu mag u uw eigen boompje gaan optuigen!