Blog

Puur!

Sorry.. u heeft me even gemist. En wat heb ik daar een reacties op gehad dat ik een tijdje niet geschreven heb.

En weet u wat zo bijzonder is.. een ieder die me gemist heeft en het mij vertelde face to face.. het stukje mens achter de mens zag ik telkens verschijnen wanneer het me verteld werd. Ergens schaam ik me diep.. dat ik niet geschreven heb maar ook ergens deed het me erg goed dat ik gemist werd. Waarom? Omdat er dan toch een boodschap in mijn verhalen zit die graag gelezen word.

Tijdens de voorjaars beurs werd ik ook meerdere malen aangesproken dat ik al een tijd niet geschreven had.  “ Ja ik mis de stukjes waarin je schrijft dat je het zo moeilijk hebt..” was een  opmerking die voorbij kwam.

Daar moest ik toch een nachtje over nadenken. Ben ik een pessimist, een klager?

Toen ik ’s morgens wakker werd.. wist ik.. Nee, ik ben geen klager.. misschien ben ik wel de weerspiegeling van de lezer zelf. Een ieder leest misschien wat hij of zij lezen wil, wat op hem of haar van toepassing is! Een weerklank van de eigen emoties.

Ik zal eerlijk zijn, ga er geen doekjes om heen winden.. het was voor ons best een pittig jaar. Het gras van de buren is altijd groener en dat was het ook een periode bij mij. Wellicht was dat de reden dat ik een tijdje niet geschreven heb.
Zoals de meesten weten zit Wilco nog steeds in de revalidatie in Zwolle, maar kan u mededelen dat het Godezijdank vele malen beter gaat. Laat niet weg dat het mij ook niet in de koude kleren is gaan zitten en laat mij dan maar klager zijn…. Een ander kan nu eenmaal niet zien wat er binnensmuurs afspeelt, de altijd goedlachse Es heeft ook haar zorgen en problemen ik heb meer dan gevochten voor alles wat me dierbaar is.  En eindelijk gaat het de goede kant op… daar ben ik dankbaar voor- en trots op!  Zonder gevecht geen overwinning toch?? Mijn gras wordt weer groener!

Wat mij dan het meeste betreurd.. is dat sommigen menen maar alles te kunnen zeggen, insinueren, te oordelen. Zonder de achtergrond te kennen, zonder na te denken wat ze zeggen of teweegbrengen. Dat heeft mij best pijn gedaan.  Juist van die mensen waarvan je het niet verwacht! Ze lullen maar ledige ruimte in de lucht! Ze roepen maar zoiets…Zonder eerst naar zichzelf te kijken..Waarschijnlijk gevangen in een web van zelfbeklag en zelfverwaarlozing.. zoekende naar datgeen wat voor even hun gemoedstoestand kan positiveren. Hoe rot is hun gras???

Anderzijds realiseer ik me terdege dat ik ook niet in de opperste kwaliteit van psychologisch welbevinden ben geweest, maar weet één ding zeker.. wanneer ik lachtte.. had ik plezier.. wanneer ik huilde…had ik verdriet.. misschien lachte ik op het verkeerde moment of huilde ik wanneer het even niet uitkwam. Maar voor mij was het was wel echt! Niks show.. niks toneel.. gewoon ik!

Een tijdje geleden was ik ergens des lands.. gewoon om duifjes te halen..  had altijd al een binding met deze mensen maar na deze dag nog meer… Ik wipte gewoon even binnen zoals altijd.. maar het eindigde in 3 huilende mensen op de bank. Gewoon omdat 3 mensen gewoon even ervaringen deelden van het leven…gewoon even één waren! En wat hebben zij mij aan het denken gezet…

… waarom zitten er 3 mensen huilend op de bank? Waarom zijn er mensen die menen te denken hoe het zit op basis van niets? Waarom is het contrast tussen “puur zijn” en “denken te weten” zo groot?

Op diverse sites die ik volg heb ik de schrijvers weer de enorme fout zien maken… oordeel.. oordeel… oordeel.. Ik word er soms moe van!
“ De grote fond speler uit het Noorden van Nederland…”  met een hoop narigheid erachter aan stond vermeld op een site van een voerleverancier.
Is dat nou echt nodig???

Toevallig was ik bij deze situatie.. die goeie man was gewoon zichzelf… deed niemand kwaad.  Was gewoon “ puur” zichzelf. Gewoon puur zichzelf! Volledig in een privésituatie… Wie heeft het recht daar over te spreken laat staan te oordelen????
Ik denk dat het een voorrecht is om “ puur” te zijn.. en diegeen die deze eigenschap niet bezit heeft iets anders nodig om zich op het zelfde niveau te mogen scharen. Men neme “kwaadsprekerij”, “ jaloezie”  en “opruiing”. Maar nooit zullen deze eigenschappen op het zelfde niveau komen staan als dat puurheid staat!

“ Puur” kan dronken zijn, “ Puur” kan rare dingen zeggen. “Puur” kan in een hoekje staan.  “ Puur” kan anders doen dan de massa, ” Puur” tettert van zich af…. maar hij of zij is “PUUR!!”
Helaas zal de “Pure” op korte termijn verliezen. Wanneer “Puur” en “ niet puur” elkaar tegenkomen… zal “ puur” in de mindere schikken maar uiteindelijk zegevieren! Al is het alleen maar het natuurlijk instinct van de mensheid!

 

Zoveel mensen die zich beter voelen dan de rest.
Zoveel mensen die zich minder voelen en daardoor heldhaftig gedrag gaan vertonen om meer te kunnen zijn..
Zoveel mensen die een stoere grote smoel optrekken.. zich willen laten horen…
Zoveel mensen die denken de wijsheid in pacht te hebben..
Zoveel mensen die denken te moeten oordelen..
Zoveel mensen die hebben “ gestudeerd” en het theoretisch allemaal wel weten…

Bent u die “Puur” al tegen gekomen?
Zoja.. U bent een bevoorrecht mens! Laat “Puur” een voorbeeld zijn!

Zo nee..   dan wil ik u dit graag meegeven:

“How you make others feel about themselves.. says a lot about you!”

Oja… graag zou ik die leuke schrijvers op het world wide web die hun mening direct op de persoon durven te ventileren graag eens persoonlijk ontmoeten.. zou ze graag eens recht in de ogen willen kijken en daarna mijn mening  op het world wide web willen ventileren!

XXX Es.