Blog

“Voor één keertje maar….”

Ok.. ben best blij dat de kids weer naar school zijn, scheelt de helft aan wasgoed, meer dan de helft aan stof en rommel en voornamelijk dat eeuwige ruziemaken… Met twee pubermeiden hoef ik u niet te vertellen hoe het er hier soms aan toe gaat!

Soms moet ik me als een echte meester Frank Visser, de rijdende rechter uithangen wanneer ik onderweg ben en thuis de pleuris is uitgebroken. Via de app komen de schuldbetogen en vrijpleitingen om de paar seconden binnen en ik moet op afstand maar een uitspraak gaan vormen.

Ik probeer dat maar op de meest nette manier, volgens de waarden en normen waar ik naar streef en waarmee ik denk dat ze het beste geholpen zijn. Is het niet nu.. misschien over een paar jaar. Misschien ben ik nu dan wel de meest slechtste moeder die ze zich kunnen bedenken.. misschien als ze later groot zijn… misschien begrijpen ze het dan iets beter. Voor dezelfde verdachten vlieg ik me tegelijkertijd een slag in de rondte… zodat ze maar op tijd bij de training/wedstrijd kunnen zijn. Lees.. maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdagmorgen.

Onderweg kan ik ook merken dat de scholen weer begonnen zijn. De associale fietsers zijn weer ten tonele verschenen. De goeie mensen op deze tweewielers hebben zelf niet eens in de gaten hoe kwetsbaar zij zijn.. En soms snap ik niet dat juist deze groep de meeste risico’s neemt. Voorrang “nemen”, met drie naast elkaar, zonder verlichting, met drie personen op 1 fiets..

Van de week had ik weer iets bij het eind.. denk dat 98 van de 100 het anders gedaan hadden, maar ik kon het niet laten.

Een groep van ongeveer een 20-30 jeugdige brugpiepertjes uit Oss, meenden vanaf een zijweg op een voorrangsweg waar ik op reed, voorrang te nemen. Ik zag ze komen en wist al wat er ging gebeuren… ze zouden met z’n allen zo de weg over vliegen.. de auto’s zouden wel stoppen. Ze zouden voorrang “nemen”! Normaal was dat wel gelukt waarschijnlijk, behalve als je een zwart-groen Boesie met Esther achter het stuur treft!

Zonder ook maar 1 enkel persoon in gevaar te brengen, liet ik mijn bus zover doorgaan dat de voorste fietsers spontaan in de remmen vlogen.. Alles ging in de HO-stand, inclusief ik en eenmaal stilstaande, zowel de fietsers als ik, drukte ik op het knopje om mijn raam te openen. “ Dag Dames…” opende ik mijn betoog. “ We leven hier niet in een virtuele wereld en spelen geen GTA!” In mijn wereld betekenen die driekantjes daar beneden, terwijl ik ze de haaietanden aanwees, gewoon stoppen!!!! En niet omdat ik zo graag door wil rijden.. maar omdat ik jou niet wil overrijden!!!

De dame vooraan.. kreeg een kleur.. zei niets..was totaal overdonderd.

Ik gaf nog een knipoog, liet mijn raam weer omhoog gaan en reed door. Wist zeker dat ik nu ter tonge zou gaan.. dom, doos, muts, trut.. noem het maar op. Ik hoopte alleen maar dat ze iets geleerd zouden hebben..

Ik mag graag andere mensen wat bijbrengen of herinneren aan bepaalde zaken. Wat spiegelen of prikkelen… Kan van alles zijn, waarschijnlijk gezien mijn te brede interesse waarschijnlijk iets volledig onbelangrijks.

Soms houd ik mijn mond, soms trek ik hem open. Soms snappen mensen me, soms niet en ben ik een domme doos. Soms vinden mensen mij naïef, omdat ik geen reactie geef. Soms is zwijgen beter dan spreken, dat ik dan naïef zou zijn.. neem ik maar op de koop toe. Soms zwijg je te vaak en die ene keer dat je spreekt…. Komt te hard aan.

Soms zie je dingen aankomen en weet je al precies wat er gaat gebeuren.. Soms beledigen mensen mij.. maar ik neem het maar om hen niet te kwetsen. Maar de tiende keer kan genoeg zijn voor mij en trek ik mijn mond open… en ben ik het die het heeft gedaan. Voor diegeen die wijzer als mij willen zijn… BE MY GUEST!

Als je een bedrijf hebt en je wordt om sponsoring gevraagd ga je er van uit dat op de goede plaats terecht komt.. Als je naderhand ontdekt dat het om zelfverrijking ging.. hebben al de anderen met goede bedoelingen te lijden onder diegeen die zwart keek. Ik snap nog niet, wellicht leest hij dit verhaal, waarom hij dit deed. Omdat ik wellicht naïef ben? Omdat ik blond ben en vrouw? Omdat ik niks heb laten merken toen ik je weer sprak?? ?

Soms moet u eens bij u zelf afgaan… jong en oud… voordat u een oordeel over mij vormt! Sommige mensen zijn altijd ontevreden… maar het ligt nooit aan hen zelf!

En misschien ben ik nu veel te zwart wit..

Neem het mij maar niet kwalijk… ben gestopt met roken vrijdag. Had me het dit voorjaar al voorgenomen, de datum was bepaald. EN kan heel stoer doen…. Maar het liefst stak ik er nu eentje op…ik zweet me helemaal de rambam, ben helemaal uit mijn doen en voel me helemaal niet fijn, maar redden zal ik het! Doe het op eigen houtje.. geen pillen… geen pleisters.

Mijn vorige poging , 4 jaar geleden, duurde een half jaar…

Ben er zelf aan geraakt… zal er nu ook zelf alleen afkomen…

Waarschuwing voor diegeen die me aankomende week gaat tegenkomen:

Ben gestopt met roken, enorm scherp en kom voor me zelf op. Het janken staat me nader dan het lachen en diegeen die mijn stopverschijnselen veroordeelt kan een beste repe an verwachten.

Ben altijd heel meedenkend en ruimdenkend… nu gewoon even iets minder… Neem het me maar niet kwalijk voor een keertje… voor 1 keertje maar…

XXX