Blog

Het gras van de buren..

En het is weer zondag avond! Tijd voor mijn wekelijkse getetter! Het weekje was weer lekker onstuimig! Allerlei zaken zijn de revue gepasseerd. Met mijn goeie vriend ben ik woensdag weer naar Denemarken gejaagd. Het is altijd fijn als je beetje aanspraak hebt onderweg, want je bent toch uren aan het rijden, midden in de nacht want 3.00 uur vertrekken ik vanaf Doornspijk en rond 4 uur pik ik mijn gezelschap op. Steevast leg ik eerst aan in Staphorst, bij Shell Dekkersland. Indien nodig tank ik even de tank vol, haal een paar blikjes Redbull.. ( ja weet ik.. ongezond.. ook de enige keer in de maand). En andere zaken die ik op dat moment belangrijk vind. Er is zo ’s nachts een hoop gespuis langs de weg. Zie soms te veel waarvan ik denk.. volgens mij klopt dat niet. Maar goed.. daar hebben we de sterke arm der wet voor hoop ik dan altijd maar. Ik voel me eigenlijk nooit onveilig. Raar is dat, bedenk ik me wel eens. Je stapt midden in de nacht uit, bij een tankstation… rijdt uren in het donker.. Maar “een slimme meid is op alles voorbereid” en uiteraard heb óók ik de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Al dan niet illegaal. Ooit werd ik aangesproken door de sterke arm der wet, maar zij knepen een oogje dicht bij mijn verklaring van het in mijn bezit hebben van deze niet geheel legale manier van zelfbescherming. O.. en ik kom er rustig voor uit hoor dat ik dit bezit. En ga het gevang er niet voor in. Heb het nog nooit hoeven te gebruiken en heb het niet altijd bij me, alleen wanneer ik denk dat ik in een risico situatie zit. En neem van mij aan… die geen die ook maar dát probeert.. komt er niet genadig van af!

Zoals ik al zei.. heb het nog nooit hoeven te gebruiken, maar ben wel eens in heel vervelende situaties terecht gekomen. Gelukkig ben ik mans genoeg om zo’n varkentje vakkundig te filleren.. en dat doe ik dan ook! Zonder dat maar iemand in de omgeving het merkt of doorheeft… wordt de dader kei- … maar dan ook keihard aangepakt! Mijn motto is.. “ dan maar een klant minder” Ik laat niet over me heen lopen en zeker niet met me sollen en al helemaal niet mis (ge)bruiken!

Maar goed, Denemarken verliep zeer voorspoedig! Het is altijd prettig samenwerken met het veilinghuis MC Hansen. Perfecte communicatie… alles duidelijk in beeld.. voor mij zeer prettig werken met geringe kans op fouten. Ook afgelopen transport verliep geheel vlekkeloos, op twee aanhoudingen van de Deense arm der Wet na. Maar gelukkig mochten we beide keren weer onze reis vervolgen.

Het allegrootste nadeel van een tripje Denemarken is dat 2.00 uur in de nacht de wekker gaat.. ik rond 3.00 vertrek.. een hele dag praktisch alleen maar auto rijd en tegen de klok van 17.00 uur weer terug ben.. En dan ligt daar die hele stapel werk .. En uiteraard.. wat de volgende dag kan, doe ik de volgende dag. Maar sommige dingen moeten dezelfde dag nog worden bewerkstelligd. Ohh en dan tegen 20.00 uur.. gaat het lampje uit. Ik weet ook niet in welk sneltreintempo ik dit moet afhandelen, want ben als de dood dat ik de man met de hamer tegen kom. En de nacht erna.. ohhh dan slaap ik als een blok… dan word ik nergens wakker van, zelfs niet als er een autoalarm afgaat onder m’n slaapkamerraam. Dan lig ik echt volledig in coma.

’s Morgens wordt ik dan wakker met een kop alsof ik 3 dagen ben wezen stappen.. maar het is puur het vaste slapen. Een goed ontbijt en extra-large bak koffie doen dan wonderen.

En grappige is.. dan is het ook weer achter de rug en gaan we gewoon weer verder waar we gebleven waren de dag ervoor. Ergens vergt het enorm veel energie, maar toch is het fantastisch om te doen. Het geeft mij in ieder geval heel veel spirit! “ Hebben we toch mooi maar weer even gefikst!”

En dan aan einde van de week beginnen we maar eens aan de boekhouding. Alles wat afgelopen week verreden is en afgerekend wordt in de boekhoudkundige kas gezet. Alles wat gefactureerd moet worden wordt op de post gegooid of per email verzonden. En dan kijk je je boekhouding eens na en denkt.. hoe is het in vredesnaam toch mogelijk dat er zoveel wanbetalers zijn. Ik maak me er geen zorgen meer om, het komt wel want ik heb een uitzonderlijk goed bureau in handen tegenwoordig. Maar ik snap de gehele gedachtengang van de wanbetaler niet. Als je iets niet kan betalen… haal het niet aan! Zit je even moeilijk.. overleg gewoon! En is iemand verkeerd van zins.. helaas.. ook dan worden er korte metten gemaakt! Ook voor 4 tientjes!

Maar al met al heb ik mijn boekhoudkundige jaar in beeld staan. Ergio conclusio.. het aantal opdrachten steeg, de omzet steeg, maar ook de kosten stegen. En over een heel jaar bekeken zijn de zomermaanden een negatieve inbreng. Hoe iedereen altijd ook zegt tijdens de “ verloren duiven gekte” dat “ Esther het er maar goed mee heeft” moet ik u toch eerlijk mededelen dat de zomermaanden mij geld kosten. Ik schreef al eerder dat Esther het er helemaal niet goed mee heeft, maar nu ik het hele jaar perfect in beeld heb Ja.. dan draai ik echt in de min tijdens de “ verloren duiven gekte”. Dat zal aankomende jaar moeten veranderen, anders komt dat niet goed. Hoe precies zal de komende tijd gaan uitwijzen, maar als ik dat nu niet ga aanpakken gaat het in de toekomst niet goedkomen.

Goedkomen..

Ik kreeg van de week een e-mailtje van iemand.. die had zijn nodige zorgen om bepaalde zaken en vroeg mij om raad. Bijna tegelijkertijd ontving ik een telefoontje welke ik totaal niet verwacht had en mijzelf even van slag bracht omdat het mijzelf betrof. En weer iets later opnieuw een telefoontje met de problemen en zorgen van een derde..

Soms ben je helemaal aan de grond genageld.. soms helemaal overdonderd.. soms in- en in verdrietig. Dan moet je de film even terug spoelen.. even over denken.. over na denken en bedenken.

Ik dacht altijd dat pijn van binnen zat, dat je het kon stopzetten of wegdrukken.. maar het zit niet van binnen.. het is van buiten. Heel tastbaar en heel dichtbij! Al zit het voor je gevoel nog zo diep… aan de buitenkant zijn daar de tranen!

Soms weet je niet wat je moet doen.. wat is wijsheid?? Moet je actie ondernemen? Of juist afwachten? Moet je dingen over je heen laten komen?

“Wat gij niet wilt dat u geschied.. doet dat ook een ander niet” .. Maar als een ander dat dan wel doet? Je hart op zijn grondvesten laat sidderen..een uit zelfbescherming opgebouwde muur doormidden hakt.. of je net boven het maaiveld opgerezen koppie weer gelijk maakt met de oppervlakte.. Moet je dan weer zoals zo vaak je hand over het hart strijken en wachten tot de volgende dreun? Of moet je jezelf beschermen voor opnieuw een oorlog tussen denken en doen? Ik weet het niet..

Wie het weet ..mag het zeggen..

Iedereen heeft zorgen.. ook ik! Al lijkt bij mij alles vlekkeloos te verlopen, neemt u maar van mij aan dat het spreekwoordelijk gras van de buren voor mij ook geldt. Dat bij hun het gras ook groener is en wellicht zeggen zij dat ook van mij. Ik heb ook mijn zorgen.. ik heb ook mijn verdriet. Ik heb ook mijn rugzakje en weet soms ook niet meer wat te doen… maar ik houd altijd maar voor ogen.. “ Het komt allemaal goed..op welke manier ook..”

Tot volgende week!

X Es.