Blog

IK geniet…

13-4-17 – IK geniet…
 
Mn eerste zonder een peukje..Gestopt met roken… elke blog was zeker 10 sigaretten.. moet het nu zonder doen..Maar hoe trots ben ik?Meer dan 60 dagen van het roken af en al meer dan 11 kg afgevallen!Wat niet kan is nog nooit gebeurd! Als je echt iets wilt.. kan je alles!
Een paar maanden voorbij.. veel stof om te bloggen.. maar wil ik daar over bloggen? Het eeuwige gechagrijnde gedrag van de negatievelingen en azijnpissers..Maar vooral mensen die je laten vallen als een baksteen in het Veluwemeer? Waarvan je denkt dat het “vrienden” zijn maar  je weg zetten als stuk stront, vreten of vingerplant binnen een vloek en een zucht…  zonder enige vorm van uitleg… omdat ze het niet durven… omdat t beter voor ze uitkomt.. omhooggevallen en mislukt!
Eerlijkheidshalve moet ik u bekennen dat ook ik een een twijfelsymbooltje heb gezet..
Nee, niet bij het NPO! Ondanks dat ik ook daar minder prettige punten in zie, zie ik toch vooral progressieve dingen waar we achter moeten staan. Niet als individu, niet als commercieel, maar als sportieveling! Een beoefenaar van de duivensport!Willen we over 10 jaar nog een officiële duivensport beoefenen, dan moeten we wel! En wees nu eerlijk… zo gek zijn de voorstellen toch niet?Ok.. wellicht raakt het u persoonlijk.. maar wellicht moet u dan ruimer denken dan uw persoon. Moet u breder kijken dan uw referentiebrilletje staat. Ik weet het..het valt niet mee…
 
Wat hoor ik onderweg?
 
De werkenden… : “Hoe moeten ik dat nou toch volbrengen? Verduisteren… voeren.. wegbrengen… iemand die werk.. dat lukt niet. “ De werkende man… kan geen kampioen worden” “Ik wou dat ik een uitkering had… dan had ik een probleem minder.. Heel de dag thuis.. en gewoon elke maand een vast bedrag op mn rekening”
 
De niet werkenden   : “ Ik heb een uitkering… moet het met minder doen….ik kan niet op tegen de werkende man.. niet tegen de commerciëlen…”
 
De commerciëlen:  “Soms denk ik.. had beter een baan kunnen hebben..” “ Elke maand moet ik weer mijn inkomen veilig stellen en de rekeningen betalen!”
 
Wie het weet.. mag het zeggen!!!
 
Ik als persoon ben van mening.. De NPO verdient een kans! Diegeen die het beter denkt te weten… heeft zich niet beschikbaar gesteld als kandidaat bestuur… Diegeen die het beter denkt te weten… kan zich ten allen tijde beschikbaar stellen als kandidaat. Diegeen die het beter weet.. maar zich niet beschikbaar stelt…roept waarschijnlijk 365 dagen per jaar van alles over iedereen op social media…maar kijkt niet naar zichzelf… Laat staan dat hij/zij een bestuurlijke functie aan neeemt.
 
Kritisch durven kijken naar anderen maar vooral jezelf… en je jezelf kunnen wegcijferen in de massa.. Je zelf kunnen wegcijferen ten behoeve van de sport  en daar vrede mee kunnen hebben… Dat is pas duivenmelker zijn! 
 
En wees nu eerlijk… hoeveel van u denken nu… ja..Es.. lul maar lekker?
 
Een ieder die toekomst wil zien… is creatief..
Een ieder die een beetje creatief is… heeft een oplossing…
Een ieder die een beetje creatief is… gaat mee met het NPO
Een ieder die een beetje creatief is.. gaat mee in de massa!
Een ieder die  meegaat… gaat voor TOEKOMST!
 
Maar ik ken de uitdrukking “ Voor de kar spannen” als geen ander.
Ik meldde me aan als geïnteresseerde voor een samenkomst “Jonge Duiven” binnen Afdeling 8. Eer ik het wist zat ik ongevraagd  in de “ Commissie Jonge Duiven Afd. 8” Wat hadden we een vrijheid volgens het bestuur! Wat bedachten we mooie plannen met die mensen die nog overbleven na tig vergaderingen… wat een energie werd er ingestoken!
Wat werd er veel meegedaan!  Weinig tot niets!
De uitdrukking “Zand in de ogen strooien” moge diegeen van Afd. 8 duidelijk zijn… als er staat… “Commissie Jonge Duiven”…. Niets of tot weinig van de voorstellen zijn daadwerkelijk uitgevoerd… of zullen uitgevoerd worden..
Voor mijn gevoel.. een papieren back-up.. safe!
 
En wie maakt nu wie gek?NPO? Afdeling? Regio? Kring?U of uw medelid? Dat mag u zelf in vullen!
 
Ik vul alleen mijn eigen (duiven)leven in.En dat is pas genieten!Een duifje op mijn schouder… stront krabben terwijl ik droom over een TT vermelding.. Voer afwegen en denken.. What The Fuck ben ik aan het doen.. Voer afwegen??…Ik heb maar 1 missie…MIJN duiven! MIJN duiven ga IK voor! Met een chipring… al is het een invlieger! Omdat ik geloof in een toekomst!Gewoon omdat IK geniet.. geniet van MIJN vrienden in MIJN hok..
DE DUIVENSPORT dat ben je zelf!IK draai mijn diensten, ik doe mijn plicht.Ik ventileer mijn mening… ik laat mij gelden..IKZELF maak de sport! EN IK draag hier mijn verantwoording voor!MIJN stem TELT ook!IK ga voor DUIVENSPORT!
Moet eerlijk zeggen dat ik er best stevig van baal dat ik dit moet schrijven..Ik snap niet dat er zoveel verdeeldheid is.. binnen onze mooie sport, terwijl we elkaar meer dan ooit zoooo nodig hebben!Soms denk ik wel eens… ben ik dan nog de enige die ECHT van de duifjes geniet??
Duifjes op mijn hoofd… op mijn schouder… duifjes die mij doen lachen… duifjes die mij doen huilen…  Duifjes waar ik mensen in zie… duifjes waar ik nog even niks in zie.. maar toch een gelijkwaardig duifje zijn!Een selfie hier op Facebook, een selfie op Instagram..
Ik wil teletekst vliegen.. wil er voor gaan.Maar zoooooveel plezier van MIJN duiven…
Ik doe er alles zelf voor…Ik laat er alles zelf voor…
Ik laat iedereen in de waarde..Ik geef niet af…
IK geniet!
ik GENIET!!!!!!!
Ik wens u het zelfde toe!
XX Esther