Blog

Mijn allereerste van 2014!

01.01.2014 – De allereerste blog van 2014!

Allereerst de allerbeste wensen voor 2014! Dat aankomende jaar u veel sportiviteit mag beleven met uw geliefde duivensport. Het zal ongetwijfdeld een jaar met onder andere teleurstellingen worden.. de duif toch net te laat of niet eens op de plank! Maar wie weet komen er ook momenten dat u een gat in de lucht springt en de euforie ten top rijst! Maar vergeet nooit dat uw gezin en gezondheid het allerbelangrijkste zijn wat u dit jaar mag behouden en in geval van het ontbreken van deze, dat deze u toe mogen komen!

Ik wens u voor 2014 het aller-allerbeste toe!

En terugkijkend op afgelopen jaar mag ik een zeer tevreden mens zijn. Zakelijk is het erg goed gegaan, prive is ook alles naar wens verlopen en mochten met ons vieren 2013  uitgaan in super gezondheid.

Herman, behorend bij Team Duivendirect mocht de 27e december opnieuw vader worden van ditmaal een tweeling. Een zoon en een dochter verblijden gezin Hup. Vanaf deze kant nogmaals heel veel geluk gewenst voor Herman Hup en zijn gezin.

Heb afgelopen dagen heerlijk genoten van mijn vakantie en heb nog een paar daagjes te gaan en dan gaan we weer vol aan de bak. De 28e december heb ik even mijn vakantie onderbroken om naar de VIP dag van Hans en Evert-Jan Eijerkamp te gaan. Ja, ik mag bijna wekelijks dit prachtige bedrijf vanuit mijn werk bezoeken, maar ik kom daar in de hoedanigheid van koerier, in mijn werk en niet als liefhebster van duiven. Menigeen keek vreemd op dat ik nog nooit, en dan jok ik niet, nog nooit het bedrijf heb mogen bekijken middels een rondleiding. De medewerkers ken ik uiteraard allen en kan zeggen dat het altijd prettig binnenkomen is! En dat ik nu eens achter ze aan mocht sjouwen tijdens een prachtige rondleiding over hun werkvloer was voor mij een eer. En ik snap nu ook wel dat hier kwaiteitsduiven vandaan komen, vanaf de basis is aan alles gedacht, over nagedacht en weloverdacht gehandeld. De ins en outs laat ik over aan de reporters die deze dag ook aanwezig waren, u gaat er vast over lezen in ’T Spoor en Topwings. En ik kan u ook zeker aanbevelen VIP-lid te gaan worden, weet niet hoe het u vergaat.. maar ik kan er ieder geval nog een hoop van leren!

Hier zijn mijn duifjes sinds afgelopen week ook gekoppeld, terugkijkend op afgelopen jaar denk ik dat ik het helemaal niet slecht heb gedaan voor mijn tweede jaar. Maar het smaakt uiteraard naar meer… En met mijn verstand van duiven..komt dat niet zeker niet aangewaaid! Wat moet je dan?

Ik ben super gelukkig want ik mag me rijk rekenen sinds deze week. Met een geweldige kwaliteits-injectie heb ik kweek technisch een geweldig sprong voorwaarts gemaakt. Velen zijn gelukkig om uberhaupt al een druppel van deze bloedlijnen op hun hok te hebben, maar sinds deze week kan ik echt deze duiven in mijn eigen hok bewonderen.  Ik ben op duiven gebied een leek en laat me vaak door iedereen de les lezen maar heb me intussen via goede bekenden en vrienden laten vertellen dat ik toch echt een vaste koers moet gaan varen.  Door Duivendirect heb ik zeer veel contacten en vrienden gemaakt die me het beste wensen op duivengebied en me vaak enkele duiven schenken waarmee ze het beste voor hebben met Es.

Echter dit zorgt ook voor wildwest in mijn koppie……….. hoe nu verder? Wat is dit? En wat is dat? Want een duif is voor mij een duif.

Vele avonden zit ik met Wilco te discussiëren over mijn droom op duiven gebied, ik wil binnen nu en 10 jaar een Teletekst notering en daarvoor moet per 1 januari veel veranderen. De duiven zitten gekoppeld want naast deze ‘ topkoppels’  heb ik natuurlijk mijn witte ‘ toppertjes’ als ook enkele voedster koppels gezet en met de wijze woorden van enkele experts  heb ik als Duivenkoeriertje me laten vertellen dat ik (lees wij, als Comb. Bultman) de concurrentie aan kunnen gaan!

Lieve lezers, het is 1 januari 2014… wat ga ik me in 2014 wensen? Wat zijn mijn kerstballen voor het aankomende jaar?? Nu is dit voor mij eenvoudig ik wil natuurlijk dat mijn bedrijfje Duivendirect verder gaat groeien, dat ik mijn service nog meer ga uitbouwen, dat mijn klantenkring nog meer gaat groeien en dat zelfs de groten in de duivensport denken van “Hé dat is Esther van Duivendirect, die zelf ook in de duivensport successen behaalt en niet alleen als de Esther die wekelijks een stukje schrijft”  En tuurlijk.. tuurlijk blijf ik mijn riedeltje op papier zetten.. want dat is ook gegroeid tot iets waar ik heel veel over aangesproken wordt. En daar ben ik supertrots op, blijkbaar kan ik mensen raken. “ Recht uit je hart” zegt men.

Recht uit je hart..puur Es.. dat ben ik en ik zal zo ook altijd blijven! En door schade en schande worden we allemaal wijzer, ik idem dito.

Maar juist daardoor koester ik weer datgeen wat mij gelukkig maakt, mijn meisjes, mijn mannetje en heel mijn leven met hun. Ik hoop in 2014 de meiden weer heerlijk te mogen zien ballen.. mijn mannetje te horen nosteren als ik weer eens met 200 Logies en ontbijt-duiven thuis kom en met ons alles in goede gezondheid weer prachtige strandwandelingen mag maken met mijn gezin en de honden. Dat is de basis van het geluk! En om ons heen hebben wij dierbaren, vrienden.. ook heel belangrijk en geeft het leven nog meer kleur als het al had. Je hoeft elkaar niet wekelijks te spreken of te zien.. ook niet maandelijks.. maar echte vrienden  gaan na langere “gewoon verder” waar ze gebleven waren!

Heb een kriemelhekel aan ruzies.. maar weet ook dat je niet over je heen moet laten lopen. In de minne schikken heb ik geen hekel aan, maar laten gebruiken siert de dader niet. Geven en nemen.. Alleen geven kan niet.. alleen nemen ook niet! Ik hoop in 2014 hier wederom een mooie balans in te kunnen vinden.. naar een ieders tevredenheid! Naar te tevredenheid van mijn gezin, naar tevredenheid van vrienden, naar tevredenheid van u als klant en naar tevredenheid van mijzelf! Als ik in 2014 deze balans mag voortzetten, in alle gezondheid en geluk… Is 2014 op voorhand al geslaagd!

Heb op bloggebied wel een goed voornemen.. de bloggen iets korter maken…  ik schrijf soms veeeel te veel.. en veel te lang.. 5 tot 6 A4-tjes is niks. Ik tetter wel.. maar het moet voor u als lezer geen stof worden om door te worstelen.

En ik ben aan het overwegen om te stoppen met roken. Ja.. gewoon doen..hoor ik u denken.. ben al vaker gestopt…toen ik Duivendirect begon rookte ik niet.. was ik er al een half jaar af.. maar helaas.. Laat mij maar gewoon mijn gang even gaan en ergens ga ik gewoon weer stoppen met roken…

Moet ook paar kilo af.. er zitten er een paar teveel. Niet dat ik feitelijk teveel eet, integendeel, maar dit heeft gezondheidsredenen. Dus of dat gaat lukken…

En aankomende jaar ga ik naar de sauna.. eerlijk is eerlijk.. ben zo preuts als een kiepe.. nog nooit in sauna gezeten. Met een vrouwspersoon staat de afspraak.. minimaal 3 x sauna in 2014!

En als drukwerkende vrouw.. ga ik eens een bloemetje mee nemen voor mijn man! Die toch met enige regelmaat de wasmachine hanteert en zijn kokkieknor kunsten vertoont!

Ga me weer inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse! Niet om dit jaar te lopen..maar de 100e editie te gaan sjoksen! En ook dat heb ik met iemand afgesproken. Heb voorheen meer dan 600 kilometer getraind voor de vierdaagse welke door de hitte ( met doden) werd afgelast.. de schrale troost in deze is dat ik de eerste dag, ook de enige, heb uitgelopen met vallende mensen en bewusteloosheden om me heen. Partner in Crime.. het gaat echt gebeuren!

En misschien was binnen 10 jaar op Teletekst verschijnen beetje grootspraak.. maar met een fijn glaasje wijn op oudjaarsavond met vrienden en familie spreek je misschien wel iets te wensend en te doelgericht iets uit..

Maar hoe het ook zal gaan.. volgend jaar ga ik weer terug kijken hoe het allemaal is vergaan! Was ik te overmoedig, te impulsief? Maar hoe ik het ook went of keer… ben niet alleen! Heb heel mooie mensen om me heen.. waar ik op terug kan vallen.. die er voor me zullen zijn!

En speciaal voor diegeen die Es in het zadel h(i)elpen.. en wie het betreffen weten wie ik bedoel.. jullie weten half niet wat dit voor mij betekend! Ik ben niet zo’n spreker.. dus schrijf ik jullie nogmaals mijn dank uit! Jullie hebben het vertrouwen en gunnen mij het beste! Alleen het feit al dat jullie dit gunnen.. is niet in woorden uit te spreken…

Ik wens u allen een zeer voorspoedig, gezegend, sportief, vruchtbaar maar bovenal een gezond 2014 toe!!!!

Tot slot wil ik u een mooi schrijfsel meegeven..

Ik las het op Facebook.. vond het mooi..

 

“Mama, waar heb jij het geluk gelaten”

“Mama, waar heb jij het geluk 
gelaten?

Ik had het hier 
neergelegd en nou is het weg! 
”


“Je zult het wel ergens hebben laten 
slingeren of het is gestolen of 
misschien per ongeluk weggegooid.”

 

“Wie zou mijn geluk nou willen stelen?”

“Wie niet?

”

 

Ted van Lieshout – 
uit: ‘Mama waar heb je het geluk gelaten’


Uitgeverij Leopold 2005