Blog

Reternity?

“ Es.. kan je voor ons duif  16-1254249 gaan halen… ze is uit koers geraakt”

Zo werd ik in juli 2016 gebeld door de allerbekende firma Hans en Evert-Jan Eijerkamp uit Brummen. Sinds 11 februari 2011 komt Duivendirect bijna wekelijks, soms nog vaker over de vloer bij deze niet alleen geweldig presterende liefhebbers, wereldwijd leverancier van duiven van topkwaliteit, maar ook gewoon correcte “menselijke” mensen.

Het klikte tussen Eijerkamp en Duivendirect, met als kroontje dat de B13-6304137 de naam “Esther” kreeg. Hoe dat ontstond zal ik u besparen maar het is best wel leuk wanneer je over de vloer komt,dat je oog in oog staat met een duivinnetje groot geprojecteerd op de wand met jouw naam!

“Esther” mag het predikaat 2e Prov. Asduif Midfond  Afd. 8 dragen, dus zeker geen katteplassie!

Terug naar de *249…Ik kreeg het adres door en na paar telefoontjes haalden we de duif op bij de opvanger, welke zijn plicht netjes had gedaan door de duif te melden  bij de eigenaar. Het duifje werd netjes afgeleverd in Brummen.

Twee en een halve week later werd ik gebeld.. “ Es.. je raadt het nooit!” Het duifje wat je terug bracht… vliegt de 8e Nationaal Melun! Geweldig!! Dan kruipt het kippevel over m’nl lijf!

De 249 kreeg een prachtige naam.. “Eternity”.. waarvan ik de betekenis ken.
Eternity vloog naast de 8e NPO Melun van 10654 duiven, ook een 7e Chalons van 3282, 9e Isnes van 6345, een 12e Chimay van 2066, 15 Nanteuil 2784 duiven, 19e Duffel 4223 duiven. Heeft u een “Eternity” op uw hok?
Uit monde van  Henk Jurriens, is “Eternity” momenteel de beste jaarling in de stal te Brummen en momenteel de 4e beste jaarling van Nederland.
Ze werd thuis gebracht door Duivendirect…

 

Es.. ben je nu een promo aan het maken of heb je een boodschap?

Es zou Es niet zijn … als er geen boodschap achter zat. En u voelt het misschien al beetje aankomen..
Ja inderdaad..  Ook een verdwaalde duif kan een hele goede duif zijn!
Maar dat was wel een beetje een inkoppertje hè?

Nu naar de echte aanleiding behorende bij deze toch best mooie intro!

Ik ben net, maar dan ook echt net thuis uit Denemarken. Inclusief 3 uur file en heel de dag ruitenwissers heen en weer voor m’n ogen.. een beplaste toilet als je na 84 km hoge nood eindelijk een toilet hebt gevonden.
Toen de meesten van u nog op 1 oor lagen ging mijn wekker.. toen de meesten nog in dromenland lagen vannacht, stapte ik in mijn auto op weg naar Denemarken. Waarom? Om 39 verdwaalde  duiven uit Nederland af te halen.  De vluchten van 27 mei waren desastreus.. ferme oostenwind.. weet u het nog?

Dagen na deze vlucht… druppelden de duiven uit Nederland overal te Scandinavië binnen in diverse hokken. Van noord tot zuid, west tot oost.. overal liepen Nederlandse duiven binnen.

In samenwerking met MC Hansen hebben we een collectief plan bedacht om alle duiven tegen kostprijs naar Nederland te halen. Tegen kostprijs…
En de Scandinaviërs dachten massaal mee… Een ieder die een Nederlandse duif had opgevangen bracht het naar de vrachtwagen die de duiven voor de vluchten kwam afhalen. Daar ging natuurlijk email, heel veel telefoon, praten bij de voerboer en andere  communicatie aan vooraf. MC Hansen verzamelden alle duiven weer bij hen in de loft en gaven alle duiven liefde, voer, een bad en alle aandacht.

In Nederland, ten kantore van Duivendirect pakten wij dit op met het NPO. Nummers werden doorgegeven, e-mailtjes werden verstuurd.. telefoontjes gepleegd.
Vandaag was de grote dag… alle duiven ophalen! Eenmaal aangekomen in Denemarken kwam er in de laatste seconde nog een duifje bij.. een duifje van 2014 met een telefoonstripje om.. gezien het telefoonnummer komende uit Friesland.

En nu de statistieken:

39 duiven werden gehaald.. De oudste van 2008, de jongste van 2016.

Van de 39 duiven…

13 gaan terug naar huis.. het zij per koerier, hetzij afhalen vanaf mijn locatie.

8 duiven zijn pertinent niet meer welkom thuis.

2 duiven worden los gelaten, waarvan 1 persé dit weekend.

1 duif weet nog niet of hij naar huis mag

1 duif heeft een eigenaar die niet meer terug belt.

1 duif heeft een eigenaar die overleden is, maar het EB is niet overgeschreven op kopersnaam.

1 duif moet geëxecuteerd worden.

12 duiven hebben geen eigenaar (meer).. want ze reageren nergens op.

 

Grappig… heb een hele lijst met de namen..
Zie sommigen plaatjes op Facebook zetten van een hond aan een boom geknoopt net voor de vakanties.. Hoe zielig!! Terwijl hun eigen duifje aan een zijden draadje in Doornspijk zit.
Zie iemand reageren op Facebook… iets over verantwoordelijkheid nemen van een afdelingsbestuur. Verantwoordelijkheid??? Begint dat niet bij je zelf?
En ergens… bekruipt me gewoon het gevoel van schaamte…  39 duiven werden met liefde verzamelt door de Scandinaviërs.. verzorgt door MC Hansen… en maar 13 waarderen dit.

Ja Es.. dit hebben jullie zelf op je genomen… niemand verplichtte jullie tot iets…. Klopt!  EN grappige is.. ik  zag het al aankomen toen ik er aan begon. Waarom ik het dan gedaan heb??

Als er 13 liefhebbers zijn… die hun duifje graag thuis zien komen.. En ik ben een donder en plannen en organiseren… en het is mijn werk.. en ik hou van duiven… en in Scandinavië idem dito.. worden er familieleden ingezet om alles in banen te leiden.. om te laten zien wat zij kunnen…Waarom zouden we dan de krachten niet bundelen om tot een geweldig mooi stukje duivensport te komen?

Ik zou het zo weer overdoen!!!
Ik hoop dat ik ooit weer kan schrijven.. dat DD een NPO winnaar terug bracht na het spoor bijster te zijn… Een Reternity!
Ik moet even denken wat ik met alle duiven ga doen die niet meer gewenst zijn..  Ik kijk ze morgen wel recht in de ogen aan!
Volgende week publiceer ik de nummers van de duiven waar ik niks van hoorde… wellicht bedenkt iemand zich dat hij/zij vergeten is de EB op naam te zetten… hoop ik..

En tegen de man die tegen mij zei..  Een duif die niet thuis kan komen hoef ik niet meer.. wil ik graag zeggen…

Eternity!!

XX Es.

 

To MC Hansen and all Scandinavien Fanciers.. Thank you sooo much for all your help! We realy appreciate this!!! #pigeonworld!