Blog

Rommelblogje

En daar zijn we weer! U heeft me vorig week gemist en ik denk dat ik nu ook alles moet gaan geven om iets zinnigs op papier te krijgen.

Vorige week vrijdagavond was ik op de forumavond in Genemuiden. Zeer leerzaam en erg gezellig. Uit alle windstreken van Nederland waren er liefhebbers op af gekomen. De volgende dag trok ik op naar Giesbeek waar een duivendag op het programma stond. En zondag toch nog plotseling naar de Fugare afgereden, om de reden dat er toch nog even werk aan de winkel was.’s Avonds had ik eigenlijk geen energie meer om iets op papier te zetten. Het was een druk duivenweekend.

Kijk.. en dan zij er altijd genoeg mensen die overal commentaar op hebben. En we weten het ondertussen al wel.. dat is menseigen. Weet ook niet zo goed waarom dat is, zou dat jaloezie zijn, onkunde, onmacht, onzekerheid? Op facebook, in de wandelgangen.. pfff.. kan er soms zo moe van worden.

Ik kan alleen maar respect hebben voor de organisatoren van deze diverse evenementen, ze doen het maar.. steken een hoop tijd en energie om voor u en mij een geweldige avond of dag te organiseren. EN laten we eerlijk zijn, deze mensen hebben we hard nodig om de duivensport in leven te laten.

Zondag morgen ging mijn wekkertje al vroeg om af te reizen naar Kortrijk. Ik had afgesproken met een goede vriend en we zouden elkaar treffen op een parkeerplaats langs de snelweg. Om half 6 op de zondag ochtend was ik duiven aan het inladen en een kwartier later aan het overladen in de auto van mijn vriend. Ik stapte achter het stuur, ik zou rijden. Ik zat nog niet goed en wel op mijn krent als we “klem worden gereden” door een politie auto. Tja.. eerlijk is eerlijk.. zondag morgen vroeg.. spullen overladen van ene naar andere auto.. vage blonde vrouw en wat papieren die door de man aan de vrouw gegeven worden.. Een agent stapte uit en kwam mijn kant op lopen.. ik keek hem eens in de ogen en zat me af te vragen welke vermoedens hij had. Kofferbakhandel, autoradio’s.. drugs.. of zou hij me ook nog aangezien hebben voor andere zaken? Na een paar korte woorden mochten we gaan, geen inspectie auto, het zal wel goed zijn geweest.

Omdat het zo enorm rustig op de weg was waren we er veel te vroeg.. we mochten de Fugare Beurs nog niet op, dus hebben we de tijd even gedood op een andere beurs welke ook werd georganiseerd in het zelfde beursgebouw. Een prachtige beurs voor kleine huisdieren. Slangen, krekels, kikkers, poedels geschoren in bolletjes, alles liep daar. Mooi hoor, ieder heeft zo zijn passie! Kijk.. ik moet er niet aan denken dat ik hier een slang in een terrarium in huis heb ( heet dat zo? terrarium?) maar die geen die dat wel leuk vinden, denken misschien als ze mij en mijn duiven zien.. die’s niet wies! Leuk dat iedereen zo zijn of haar hobby en passie heeft!

Na dat drukke weekend.. ook weer een drukke week. En afgelopen weekend weer het één en ander op het programma. Vrijdagavond een supergezellig feestje van de eigen club gehad en zaterdag reisden we weer af naar Belgie, naar de viering van de Gouden Duif. En ook dat was weer op en top in orde en supergezellig. Dit jaar een hotel geboekt in Lier, geloof dat het hele hotel vol zat met melkers! Leuk hoor! En het was weer de ontmoetingsplaats voor alle Japangangers eerder dit jaar. Leuk om iedereen weer te zien en te spreken! Zondag morgen reisden we weer af naar huis en voor nu staat er weer een drukke week te wachten met in het weekend voor mij de afsluiting van het “ winterseizoen” .. De voorjaarsbeurs te Houten.

Ook nu staan wij er weer met eens stand, op het vertrouwde plaatsje achterin hal 1. Dit jaar voor het eerst zonder auto, ik kan hem eigenijk niet meer missen in de dagen voor de beurs. Want het is niet gewoon even de auto er neerzetten, nee hij moet helemaal schoon zijn, gepoetst, uitgezogen, glimmend als een spiegeltje. En ik kan dat allemaal niet meer inpassen.

Ik kan u ook melden dat kleine FIFI eindelijk is ontslagen uit de garage.. Met een nieuw motortje! Een beste rib uit mijn lijf, maar we kunnen er weer tegenaan! Met dank aan Teun en zijn companen, die roggelen dat maar allemaal weer voor mij.

En wist u al dat ik jonge kanaries heb? Op de duivendag van ’t Harde werd er een kanarie geveild en mijn lieftallige echtgenoot vond het schijnbaar dat het erg stil in huize Bultman was en kocht de kanarie. Ik op mijn beurt kocht er nog even een mannetje bij omdat ik 1 vogeltje in een kooi zielig vind. Had al snel in gaten dat ze elkaar wel leuk vonden, dus net voordat ik naar Japan ging heb ik een nestje geplaatst en nestmateriaal neergelegd. Toen ik terug kwam lagen er eitjes en vorige week zaterdag zijn er 4 jonge kanaries uit het eitje gekropen. En ze zijn zooo klein zeg! En mooi van lelijkigheid! En dan zit ik hier in mijn stoeltje en dan kan ik uren kijken naar ze. Het mannetje lui op stok.. en dan komt er een hoop gepiep van het vrouwtje uit het nest, alsof ze zeggen wil “ Doe ook eens wal luie!” en dan springt de man het stokje maar weer af en gaat eten voor ze halen. Geweldig om te zien! Af en toe zit de man op de rand van het nestje en kijkt me aan met zijn oogjes.. zo van.. “ kijk! Goed gedaan he?” Over een drie weekjes zullen ze wel uit gaan vliegen. De kids willen ze niet kwijt.. zullen ook nog wel leuke discussies gaan worden!

Nou, ik had al eens gezegd dat ik de blogs wat korter ga schijven.. dat lukt me aardig al zeg ik het zelf!

Tot volgende week! Hetzij op de beurs.. of met mijn blog!

 

Fotootje van mijn mooie lelijke kale kanarietjes…