Blog

Trots!!

Eerlijk is eerlijk.. Mijn lichaam voelt alsof het onder een shovel heeft gezeten, inclusief blauwe plekken en schrammen maar mijn koppie is afgelopen twee weken helemaal leeg gelopen! Foi zeg..

Maar zo fijn, je zinnen even ergens anders op, opgaan in het moment waar je op dat moment in bevind en gewoon genieten! En dat heb ik twee weken gedaan! Ik had vakantie…

Maandag was weer de dag van de harde werkelijkheid. Gewoon met de botten er weer aan. Moet nog bergen werk (duiven) verzetten.. en aankomende weken moet ik ook de weekenden er aan geloven. Maar gewoon weer een beetje regel.. is het allerbeste!

Eerlijkheidshalve moet ik u bekennen dat ik in mijn vakantie al heel iets gewerkt heb. Ik opende donderdag mijn mailbox en heb de laptop gelijk weer dicht geslagen.. een berg met werk stroomde mijn  mailbox over… Nadat ik er een nacht slecht van geslapen had heb ik de volgende dag het één en ander toch maar even opgepakt.. dan kreeg ik iets meer rust in mijn hoofd.

Maar maandag verliep vrij vlotjes.. alles liep gewoon. Dat de printer er ’s avonds mee stopte.. ik een programma kwijt was van mijn Apple ( wat voor yuppies blijkt te zijn uit betrouwbare bron….) deed heel even zeer.. maar overleefden we ook weer.

Dinsdag had ik een, voor mij belangrijke, afspraak met de NPO. Na vorig jaar al de ongelofelijke eer te hebben gehad de olympiade duiven te mogen ver transporteren..  mocht ik nu een aanbieding doen op het transport van de Europacup duiven… Ergens wist ik wel dat we er samen uit zouden kunnen komen.. de NPO en ik… Twee teams die streven naar kwaliteit en perfectie waar de deelnemer ( lees NPO lid) de winnaar is maar waar  drie partijen zegevieren en tevreden zijn.  Perfectie.. voor alle partijen! Na een kort maar zeer bondig gesprek waren de NPO en Duivendirect er uit..  Duivendirect mocht wederom weer in opdracht van de NPO haar taken vervullen.

In de auto belde ik Wilco… ik was erg blij.. trots.. maar vooral verheugd dat er zoveel vertrouwen is in Duivendirect! En tuurlijk wist ik ergens wel dat het wel voor mekaar zou komen.. en tuurlijk regelen we dat..

Ben vooruitstrevend… maar hou toch dat ene slagje om de arm! ‘t Was kortdag… had nog twee hele dagen… Oppas voor onze meisjes.. hotel… twee auto’s.. ondersteunend medepassagier ( Thanks Dick!!) .. Wilco netjes vragen offie mij zou willen vergezelllen naar Dortmund.. alle administratie.. mailtjes.. alles moet gewoon perfect zijn!!! Niets aan toeval overlatende ..misschien tot vervelends toe van anderen.. maar t moet en zal perfect zijn!

Ondertussen kwam de transportrit van MC Hansen Denemarken binnen op de mail.. honderden duifjes uit Belgie en Nederland.. de nacht van de 14e op de 15e  naar Denemarken.. Telefoontjes hier.. mailtjes daar.. en ik dacht gewoon… Es.. je kan het!!! Komt allemaal weer helemaal perfect voor mekaar!

Soms zit ik even in een dalletje.. maar soms kan ik bergen verzetten!!! En komt dat doordat ik een mooie opdracht binnen haal? Komt dat doordat mij verteld werd dat afgevaardigen van de NPO mijn blog ook wekelijks lezen? Komt dat omdat ik zoveel positieve input haal uit al die mensen die ik wekelijk spreek? Komt dat door dat fijne bakje koffie aan de keukentafel met drie dikke kussen voor een gelukkig en gezond nieuwjaar? Of komt dat misschien door alle nare verhalen die ik wekelijks hoor? Wekelijks tref ik mensen aan.. die ernstig ziek zijn.. voor onderzoeken moeten..die leven tussen hoop en wanhoop.. depressief.. nabestaande zijn.. partner van een ernstig zieke.. diegeen die ik afgelopen week weer gesproken heb.. over ziektes en aandoeningen.. hetzij over hunzelf.. over hun partner.. over hun kindjes.. het waren er veeeel te veel.. echt veel te veel..

Donderdag.. voor mij D-day.. de drukste dag van afgelopen week. Voorbereidingen voor Dortmund.. De vrijdag plannen.. de zondag…de maandag.. Telefoontje hier, mailtje daar, 13.00 uur nog even een afspraak. Tot plotseling de telefoon gaat…  het is Jakob..

“ Kom je me halen?” en op de achtergrond hoor ik knipperlampjes.. ooo… ik voel hem aankomen… “ Sta je met pech?” vraag ik hem. “ Ja, nogal, doet helemaal niks meer.” “waar sta je?” vraag ik hem. “ Kom net van Waterloo af” antwoordt hij. Crisis.. kon het niet verder? Dik onder Brussel dus!

Ok.. Es.. even nadenken.. wat gaan we doen? Wat is het beste en hoe krijgen we de duiven bij de klanten?

Groene kaart… groene kaart.. SOS International.. een perfecte verzekeringsadviseur in de belichaming van mijn eigen mannetje.. een belletje naar mijn eigen garage Teun Hooghordel.. een belletje naar Jakob dat hij indien de tuut niet meer aan de gang te krijgen is wordt afgesleept.. dat er een vervangende tuut onderweg is.. en dat het een lange dag zal gaan worden!

Jakob, 6 uur vertrokken, rond half 12 weer retour basis. Een hele lange dag. Gelukkig hadden alle klanten begrip voor de situatie, maarja.. al hadden ze het niet.. we konden ook niet anders en dit verliep allemaal al best snel.

Wat er met kleine Fifi is.. is nog niet bekend, staat nog heel leuk onder Brussel ergens en zal maandag naar Nederland worden gebracht naar mijn eigen garage. Ik hoop maar dat het weer te maken is!

En zo nu aan het einde van deze dag.. kan ik terug kijken op een toch goede week. Veel gedaan.. veel mensen gesproken.. veel werk verzet. Met als afsluiter een paar dagen Dortmund met Wilco. Weer veel bekenden gesproken uit diverse landen en mocht mijn talenkennis weer op de proef stellen, met wederom weer de diverse opmerkingen. Grappige is dat deze allen van mensen komen welke mijn moedertaal spreken.. de hele wereld begrijpt wat ik bedoel.. en met mijn huis-tuin- en keuken Duits kan ik prima mezelf duidelijk maken en dan zijn daar een paar Nederlanders die je te kijk zetten.. van je mede-Nederlanders moet je het maar hebben!

Maar vandaag hebben we alle duiven welke deelnamen aan de Europacup te Dortmund thuis mogen brengen. En elke eigenaar stond met smart klaar om zijn/haar oogappel in ontvangst te mogen nemen. Het was een ongelofelijke eer al deze toppers te mogen vervoeren. In de diverse media zult u ongetwijfeld gaan lezen dat Nederland dik in de prijzen zat en daarnaast totaal Landenwinnaar is geworden. En al deze duifjes zaten vandaag in de auto van Duivendirect..  #Trots!

X Es.