Blog

Weg gepaast!

Nu heb ik me van de week toch iets mafs meegemaakt! Ik werd, zoals me wel vaker gebeurd is, weer eens aangehouden. Zaterdag middag…Een motoragent in burger hield mij aan, een kleine 400 meter van mijn huisje af. Ik wist meteen wat ik fout had gedaan, ontkennen had geen zin en was ik ook niet van plan te gaan doen, want in discussie gaan duurt alleen maar langer en stijgt de ergernis ten berge. Mijn raampje ging op verzoek naar beneden, de motor muis legitimeerde zich, ik stelde mij voor en een betoog werd mij gedaan. Moet zeggen dat in de eerste instantie ik het helemaal geen beroerde vent vond en heb me ook niet mooier of slechter voor gedaan dan ik ben en tijdens het afleggen van de verklaring waarom waarom waarom erkende ik nogmaals ruiterlijk mijn foute actie.

Een laatste inspectie van de auto ( van Wilco) volgde en alles werd voor de rest in orde bevonden. Een vette print van 237 Euro werd mij overhandigd en ik zag heel even zijn trouwring en ruwe handen. Tja.. hij zit vanavond ook gewoon op de verjaardag van zijn schoonzus en foetert morgen ook als de tandpasta weer eens op is..

Meneer zette zijn helm weer op. Ik riep nog even na op vriendelijk stem.. “Bedankt en fijne Pasen..” waarop ik me bedacht en nogmaals riep.. “ Ok.. niet bedankt maar wel heel fijne Pasen met de uwen!”.

De man kwam weer terug lopen, deed zijn helm weer af en wenste mij ook een fijne Pasen maar was er van overtuigd dat ik een naar weekend zou hebben. Wat er toen volgde was een heel goed gesprek wat zich begon voor te zetten in het platte dialect en toen ik thuis kwam verteld ik Wilco over de bon, maar nog meer over ons gesprek wat best wel bijzonder was ondanks dat we elkaar niet kenden.

En tuurlijk baalde ik.. 237 Euro.. pff.. daar kun je heel leuke dingen van doen! Snel vergeten en niet weer doen!

Wilco en ik pakten een paar uur later de duivenklok en togen af naar de duivenkeet, klokje legen en kijken hoe onze duifjes het gemaakt hadden ten opzichte van de rest. Bij aankomst bleek Wilco een oproep gemist te hebben en liep naar buiten om de voicemail te beluisteren. Hij kwam weer naar binnen en riep mij mee.. ik dacht dat er ik weet niet wat gebeurd was.. en kreeg de telefoon aan mijn oor.

Wat ik toen hoorde.. mijn broek zakte af:

“ 1e bewaarde bericht, ontvangen om 16.58 uur… Goedemiddag, met **** **** Politieteam Verkeer Apeldoorn Motoragent. De bekeuring voor mevrouw Esther Noorderijk kunt u als niet opgemaakt beschouwen, die seponeer ik, bij deze is die bon ingetrokken. Met vriendelijke groet **** Politie Apledoorn Verkeer, Prettige Pasen!”

 

Wist niet wat ik hoorde! Geloof dat ik nog beduusder was bij het horen van deze voicemail als van het ontvangen van de boete! Ik weet ook niet wat de goeie man heeft doen besluiten, want ik zat gewoon fout en dat heb ik erkent. Ben hem er uiteraard erg dankbaar voor. Misschien was het juist ons leuke gesprek, misschien mijn blauwe ogen, misschien een Paasgedachte. Maar ik had wel een partij mazzel.. bon weg “gepaast!”

Ok, verder naar de orde van de dag… duifjes op eigen hok… gaat ook allemaal naar zin! Zaterdag onze eerste klokvlucht gehad en we mochten niet klagen, meer dan 50 procent op de lijst en een top-tien-notering van de ruim 400 duiven binnen onze club. Vorig jaar begonnen we het toch een stuk minder!

En de voetbal van de meiden.. gaat ook super! Beiden ballen er nog even lustig op los en de laatste weken zijn de winsten niet aan te slepen. De jongste heeft tussendoor “ nog even” een uitnodiging om met de FC Twente meisjes een wedstrijd te spelen afgeslagen….Want ze had een belangrijke wedstrijd met haar eigen team.. tja.. heeft toch karakter dat kleine ding!

EN kan het even niet laten.. als geboren Zwolse Blauwvinger hier thuis tussen drie Ajaxieden! Je bent een rund.. als je met Zwolle stunt! Proud to be een Zwollenaar! ( jaa.. ben “voor” FC Twente.. maar verloochen nooit je afkomst!)

Met Wilco gaat het ook goed, moet ook zeggen dat ik een andere man in huis heb, veel rustiger! Ook vergeetachtiger en onzekerder. Tijd…

En met mij? Met mij gaat het ook allemaal goed! Ben in een superdoen en helemaal voor de crisis die weer voor de deur staat! De crisis van de verdwaalde duiven staat weer voor de deur! En ook u, als fervent duivenliefhebber raakt duiven kwijt! De één laat ze wel halen, de ander niet. De prijs van de koerier kan daarin een grote rol spelen, want wees nu eerlijk, in deze tijden van crisis en mensen die het met weinig moeten doen.. is het best veel geld! Maar heeft u er wel eens over nagedacht, dat u samen met uw club of vriendenkring de krachten ( euro’s) kan bundelen?

Casus 1:

U bent een duif kwijt en krijgt een kaartje van het NPO dat het is opgevangen in een Centraal Hok. U legt misschien dat kaartje op het aanrecht, op uw bureau.. wat moet u er eigenlijk mee? U wilt hem wel terug maar ziet geen kans om er heen te rijden… De koerier… 45 Euro… best prijzig grapje misschien; volgende week verjaardag en er moeten nog nieuwe broeken komen. Voer is ook al niet zo goedkoop.. laat hem maar zitten waar het zit.. zit niets anders op.

U zit na een vlucht nog even na te borrelen in de club, Piet klaagt dat hij er drie in een Centraal Hok heeft zitten, Jan schudt zijn hoofd.. “Tja.. met de laatste opleer ben ik dr ook twee kwijt geraakt, 1 is opgegeven en zit daar nu ook”. U vertelt uw verhaal.. ook eentje! Drie biertjes en een gehaktbal verder blijken er 10 duiven van uw club en bevriende melkers uit de omgeving in een Centraal Hok te zitten. Tja.. zonde, want zat nog een nakomeling bij van de 358 bij, won vorig jaar nog een eerste van Orleans. Er is een lachende derde.. het begint met P en eindigt op R!

Casus 2:

U bent een duif kwijt en krijgt een kaartje van de NPO. U doet gelijk even een rondje binnen de verenging en vrienden.. tjee 10 stuks! Dat drukt de prijs mooi even zeg!

Na de drie biertjes en de gehaktbal staan alle ringnummers en melddata op de achterkant van een bierviltje en u mail dit door aan Esther, die blonde duivenkoerier.  Die blonde koerier haalt ze op bij het Centrale Hok, brengt ze op 1 verzameladres en rekent 10 duiven af op 1 adres… U bekijkt de bon nog even? € 8,20 per duif aan koerierskosten.. klopt dat wel?? Lijkt veel te weinig te zijn!

Ja hoor dat klopt!!

Voor 8,20 per duif worden er 10 gebracht, bij 15 stuks voor € 6,47 per duif. Uiteraard komen daar de kosten van het Centrale Hok wel bij, 5 Euro per duif. Dat dragen wij voor u af en verrekenen we weer bij afleveren, dus geen bankoverschrijvingen of internetbankieren!

Vorig seizoen werden twee verenigingen binnen mijn regio zich bewust van deze goedkopere manier van duiven laten afhalen en omdat we hier met ons allen profijt van hebben breng ik het nogmaals aan de orde. En het maakt niet uit of u nou massaal uit Den Helder boekt, Zeeland of Maastricht.. geen brug te ver.. de prijzen zijn voor iedereen gelijk, iedereen in Nederland kan van deze collectiviteit profiteren! En laat ik nu niet onze Zuiderburen vergeten, ook hun ontvangen een collectiviteitskorting over het Zone tarief.

Tja.. het einde van mijn wekelijkse getetter komt alweer in zicht. Hoop dat u nog even van het paasweekeinde geniet, net zoveel als ik genoot!

Ik ben gisteren naar de “P…R” met BBQ geweest.. en heb iets gegeten wat ik nog nooit had gegeten en het waren geen paaseieren! ’t Was ongetwijfeld een topkoppel.. Weggepaast!  Niet bij nadenken en gewoon doen.. ondervind de dingen des levens en behoud het goede! En wat het goede is… zal de toekomst gaan uitwijzen! Kan u wel zeggen.. smaakt niet verkeerd!

Tot volgende week!

X Es.