Blog

Zeikpaal

Er moet me echt wat van het hart. Loop er al dagen mee in mijn hoofd welke schuddehoofdend heen en weer gaat.

Ik vraag me af of ik van een andere planeet af kom, of ik achter gebleven ben in mijn ontwikkeling of dat mijn ouders mij te netjes hebben opgevoed dat ik niet weerbaar meer ben voor deze wereld. Is het de duivensport? Waar ben ik dan in vredesnaam in beland???

Ik citeer letterlijk maar een paar citaten van Facebook:

“Klootzakken”

“Hufters”

“ Heb nog wel een paar kogels voor ze”

“ Als ik ze voor mijn auto krijg gaan ze er aan”

“ Je zou er met knuppel langs gaan”

“Mongolen”

“Kankerlijers”

“Geef ze maar een les, hebben ze verdiend”

“Naaiers”

“De SS-ers zijn weer terug”

“Terroristen”

“Narcisten en bureaucraten’

“Zakkenvullers”

En het is ook nog op de man af… kan er gewoon niet bij.

Een ieder heeft in de gaten waar dit over gaat. De perikelen over afdeling 5 en 12. Inhoudelijk ga ik er niet eens op in, heb me alleen al maar verbaast over hoe mensen kunnen reageren en hoe zij andere mensen kunnen raken met zulke verschrikkelijke verwensingen. En verbaasde me er nog meer over dat het ook nog “ geliked” werd ook. De ene smoel was nog groter dan de andere en verwensingen over en weer.. ongelofelijk gewoon!!

We doneren allemaal aan Nepal, tranen biggelen over de wangen bij het zien van een filmpje over mishandelde honden die worden gered, zijn één grote familie tijdens het WK voetbal en leven allemaal mee met mensen die ernstig ziek zijn of een dierbare verliezen.
Een mens met een beetje respect en waarden en normen schrijft zulke dingen niet. Denken is 1… Uiten is twee! Emoties beheersen… bestaat dat nog???

Mijn mening is dat afgelopen week wel duidelijk is gebleken wat de grootste vijand van de duivensport is.. de liefhebber zelf!

Hoor en wederhoor in plaats van zo maar iets de wereld in schrijven en stennis lopen schoppen! Je laten informeren hoe het precies zit en dan pas een mening vormen. En die mening mag je uiten.. maar doe het met een beetje respect naar de mede mens! Raar taalgebruik is kwetsend en je weet niet hoeveel pijn je een ander toedeelt.

Vorig jaar waren de lossingscommissies de zeikpaal. Dit jaar het NPO-bestuur. Wanneer gaat eens de wijzende vinger naar de liefhebber zelf?? Met zulke waarden en normen zal er nooit iets positiefs uit de strijd gaan komen! Aan welke kant je ook staat!!!

Ik wil trots zijn dat ik duiven heb! Ik wil trots zijn op de duivensport!

Ben een beginneling.. wil graag een amateur worden! Ik vraag me af of ik die kans nog wel krijg!
En als ik hem krijg… of ik hem nog wel wil!

Afgelopen week heb ik me diep geschaamd.. diep geschaamd..voor de diuivensport… voor die melkers die zulke rare dingen zeggen!

X Es